Un cetăţean român a murit şi o femeie a fost rănită în Malta, după ce un copac a căzut peste maşina în care se aflau/ MAE: Starea rănitului este stabilă - FOTO

Un bărbat a murit şi o femeie a fost rănită grav, ambii fiind de naţionalitate română, în urma unei furtuni puternice produse sâmbătă în Malta, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3156 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean român a murit şi o femeie a fost rănită în Malta, după ce un copac a căzut peste maşina în care se aflau/ MAE: Starea rănitului este stabilă - FOTO

Un cetăţean român a murit şi o femeie a fost rănită în Malta, după ce un copac a căzut peste maşina în care se aflau. Românca se află în stare critică la spital (Imagine tvm.com)

UPDATE 18:03 MAE: Un român mort şi altul rănit după furtuna din Malta. Starea rănitului este stabilă

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, în baza datelor obţinute de către reprezentanţii oficiului consular din Catania că un cetăţean român a decedat, iar altul a fost rănit în urma furtunii care a lovit sâmbătă Malta.

"Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii oficiului consular de la Catania, un cetăţean român a decedat şi altul a fost rănit. Persoana rănită a fost transportată la o unitate medicală din zonă, starea de sănătate a acesteia fiind stabilă. Reprezentanţii oficiului consular au luat legătura, în regim de urgenţă, cu cetăţeanul român spitalizat. Acesta a precizat faptul că starea sa de sănătate este stabilă şi că membrii de familie au fost informaţi cu privire la acest incident", arată Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă remis sâmbătă MEDIAFAX.

De asemenea, Consulatul României la Catania monitorizează cu prioritate situaţia, este în contact atât cu autorităţile locale, cât şi cu cetăţeanul român şi va oferi întreaga asistenţă consulară necesară, inclusiv pentru îndeplinirea formalităţilor legate de repatrierea trupului neînsufleţit al persoanei decedate.

Un bărbat a murit şi o femeie a fost rănită grav, ambii fiind de naţionalitate română, în urma unei furtuni puternice produse sâmbătă în Malta, relatează site-ul agenţiei Reuters. Cei doi români se aflau într-o autoutilitară pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Malta, în districtul Mriehel, potrivit poliţiei. Un arbore de mari dimensiuni a fost doborât de rafalele de vânt şi a căzut peste autovehicul. Drumul a fost închis. Autorităţile le recomandă cetăţenilor să nu folosească drumurile naţionale pe durata furtunii.

Potrivit publicaţiei Times of Malta, bărbatul care a murit la locul accidentul avea 38 de ani şi era şoferul furgonetei. Femeia, în vârstă de 32 de ani, se află în stare critică la spital. Cei doi români locuiau în oraşul Mosta, localizat în nordul ţării.


Cei doi români se aflau într-o autoutilitară pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din Malta, în districtul Mriehel, potrivit poliţiei. Un arbore de mari dimensiuni a fost doborât de rafalele de vânt şi a căzut peste autovehicul.

 

Drumul a fost închis. Autorităţile le recomandă cetăţenilor să nu folosească drumurile naţionale pe durata furtunii.

Potrivit publicaţiei Times of Malta, bărbatul care a murit la locul accidentul avea 38 de ani şi era şoferul furgonetei. Femeia, în vârstă de 32 de ani, se află în stare critică la spital. Cei doi români locuiau în oraşul Mosta, localizat în nordul ţării.

Imagine: tvm.com

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici