Angajaţi ai ambasadei americane din Spania expulzaţi pe motiv de spionaj

Spania a expulzat cel puţin doi angajaţi ai ambasadei SUA de la Madrid, suspectaţi că au mituit ofiţeri ai agenţiei spaniole de informaţii. Aceştia au fost retraşi ”în mod discret”, potrivit ziarului El Pais.

2348 afișări
Imaginea articolului Angajaţi ai ambasadei americane din Spania expulzaţi pe motiv de spionaj

Angajaţi ai ambasadei americane din Spania expulzaţi pe motiv de spionaj

Spania a expulzat, în mod discret, cel puţin doi angajaţi ai ambasadei SUA suspectaţi că au mituit ofiţeri de informaţii spanioli pentru a obţine secrete, a relatat joi, potrivit Reuters, ziarul El Pais, citând surse guvernamentale.

Nu a existat o confirmare oficială din partea niciuneia dintre cele două ţări.

Cei în cauză, pe care El Pais nu i-a identificat prin nume sau funcţie, au fost retraşi în linişte la cererea Madridului, după ce o anchetă a arătat că doi ofiţeri de infoţii spanioli au dat informaţii pentru "o sumă mare".

Este posibil ca mai mult de doi "spioni" americani să fi fost implicaţi, a arătat ziarul, citând surse guvernamentale sub acoperirea anonimatului.

Ofiţeri ai agenţiei spaniole de informaţii CNI - un şef de zonă şi asistentul său - au fost arestaţi în urmă cu două luni, iar un tribunal a stabilit ca acest caz să fie ţinut secret, a precizat El Pais.

Ambasadoarea americană Julissa Reynoso a fost convocată la discuţii de autorităţile spaniole. A declarat că nu ştia nimic despre acest caz şi şi-a cerut scuze, conform sursei citate. Washingtonul s-a conformat apoi unei solicitări a ministerelor spaniole de apărare şi de externe ca cei doi angajaţi americani să plece.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici