Angajaţii AACR cer verificarea dosarului de pensie al managerului Florea Geică

Angajaţii Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) cer verificarea dosarului de pensie al managerului Florea Geică, spunând că acesta ar fi introdus ilegal în document veniturile de director general, consilier al directorului general şi prima pentru criteriile de performanţă.

85 afișări
Imaginea articolului Angajaţii AACR cer verificarea dosarului de pensie al managerului Florea Geică

Angajaţii AACR cer verificarea dosarului de pensie al managerului Florea Geică (Imagine: www.caa.ro)

Preşedintele Sindicatului din Autoritatea Aeronautică Civilă, Adrian Ioan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că cere Ministerului Muncii verificarea de urgenţă a dosarului de pensii a managerului Autorităţii, susţinând că acesta "şi-a elaborat" un dosar din care rezultă o pensie de peste 30.000 de lei lunar.

"Florea Geică a făcut falsuri în dosar. El nu a avut mandat de manager între 1 iulie şi 25 septembrie, dar în dosar nu figurează o întrerupere a activităţii. Pe de altă parte, s-a autoangajat ca şi consilier al directorului general şi şi-a negociat singur cel mai mare salariu, având astfel la dosarul de pensii două salarii. În tot acest timp, Florea Geică a fost în conflict de interese, pentru că el nu are voie să piloteze, dar se află mai mult în avion, pilotând aeronave Tarom şi Blue Air", a precizat Adrian Ioan.

Liderul sindical a mai spus că are informaţii că managerul Florea Geică a introdus în dosar şi prima pentru îndeplinirea criteriilor de performanţă, care este de aproximativ 30.000 de lei.

"Acest dosar de pensii a fost făcut de subordonaţii lui şi aprobat de el. Cerem urgent Ministerului Muncii verificarea dosarului, acesta fiind obligat să controleze cum a ajuns Florea Geică la o pensie de peste 30.000 de lei", a afirmat liderul sindical.

Adrian Ioan a mai spus că la AACR urmează să vină Curtea de Conturi şi Corpul de Control al premierului Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, angajaţii Autorităţii Aeronautice cereau, la începutul lunii mai, premierului şi ministrului Transporturilor să rezolve urgent, printr-un control, abuzurile "grave, cu caracter penal" ale conducerii instituţiei, făcând referire la conflicte de interese şi la însuşirea unor sume necuvenite.

Confederaţia Cartel Alfa şi Sindicatul Liber al Salariaţilor din Autoritatea Aeronautică Civilă au semnalat atunci, în repetate rânduri, ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, şi autorităţilor competente neregulile şi abuzurile conducerii instituţiei.

Abuzurile, confirmate şi de organele de justiţie, au determinat în cele din urmă reacţia ministrului Transporturilor, care a luat decizia "năucitoare" de a desfiinţa Corpul de control al ministerului exact în momentul în care acesta efectua cercetări la AACR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici