Angajaţii Dacia anunţă organizarea unui miting de protest

Uzina Dacia va relua activitatea, luni, după ce producţia a fost oprită timp de o lună, iar sindicatul fabricii a anunţat că marţi angajaţii vor organiza un miting de protest în faţa întreprinderii, la care sunt aşteptate să participe peste cinci mii de persoane.

66 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Dacia anunţă organizarea unui miting de protest

Angajaţii Dacia anunţă organizarea unui miting de protest

Potrivit liderului de sindicat Ion Iordache, activitatea de producţie la Uzina Dacia din Mioveni va fi reluată luni la ora 7.00, iar marţi la ora 12.00 va avea loc un miting de protest al salariaţilor, care cer păstrarea locurilor de muncă din industria constructoare de autoturisme şi menţinerea taxei de poluare.

La miting, care va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, sunt aşteptate să participe peste 5.000 de persoane.

"Nu suntem de acord cu intenţia actualului Parlament de a suspenda taxa de poluare. Importul de maşini second hand a distrus şi va distruge industria de autoturisme, iar noi nu putem asista pasivi la această catastrofă. Peste 5.000 de salariaţi de la uzina Dacia şi de la societăţile furnizoare, din Piteşti, Mioveni şi împrejurimi, vor ieşi în stradă", a declarat liderul sindical de la Dacia.

Uzina Dacia a întrerupt ultima dată producţia în 11 decembrie 2008, din cauza scăderii drastice a cererii pe majoritatea pieţelor unde constructorul auto este prezent, patronatul şi sindicatul convenind ca salariaţii să fie trimişi în şomaj tehnic timp de 30 de zile, urmând să fie plătiţi cu 75 la sută din salariu, iar reluarea producţiei să aibă loc în 12 ianuarie 2009.

În cursul anului 2008, Dacia a mai avut trei perioade de întrerupere a activităţii, între 30-31 octombrie, 13-14 noiembrie şi 20 noiembrie-7 decembrie, determinate şi ele de situaţia dificilă cu care se confruntă piaţa auto. De asemenea, celor 620 de angajaţi cu contracte de muncă pe perioadă determinată cărora în luna decembrie le-a expirat termenul de muncă nu le-au mai fost prelungite angajamentele.

Citeşte şi:

Uzina Dacia şi-a întrerupt producţia

Vânzările Dacia în România au scăzut cu 54,9% în decembrie şi cu 16,7% anul trecut

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici