Angajaţii Dacia se aşteptau la măsura întreruperii activităţii uzinei

Angajaţii de la Dacia Mioveni au fost înştiinţaţi, sâmbătă, despre întreruperea activităţii uzinei timp de patru zile, iar decizia nu îi sperie întrucât se aşteptau la o asemenea măsură în contextul actualei crize economice mondiale, a declarat liderul sindical Nicolae Pavelescu.

20 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Dacia se aşteptau la măsura întreruperii activităţii uzinei

Angajaţii Dacia se aşteptau la măsura întreruperii activităţii uzinei

"Există poate o îngrijorare, dar în niciun caz disperare, oamenii îşi fac probleme pentru soarta industriei de autoturisme, au văzut ce s-a întâmplat peste tot şi erau conştienţi că anumite repercusiuni ale crizei mondiale vor ajunge şi la noi. Situaţia este calmă, iar noi înţelegem situaţia obiectivă, probabil va mai urma şi în decembrie o situaţie asemănătoare cu cea din noiembrie, o înţelegem şi nu se pune problema unor proteste sindicale în niciun caz", a declarat Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatul Automobile Dacia (SAD).

Sindicaliştii de la Dacia susţin că mişcările de protest sunt inoportune în acest moment deoarece măsurile luate de patronat sunt o consecinţă obiectivă a crizei financiare şi sunt pregătiţi să negocieze cu reprezentanţii conducerii toate măsurile economico-sociale care decurg din această situaţie.

Potrivit unui comunicat al Dacia, remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, producătorul auto va întrerupe producţia la uzina de la Mioveni în zilele de 30 şi 31 octombrie, precum şi în 13 şi 14 noiembrie, pentru a adapta programul de fabricaţie la cererea comercială.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici