Angajaţii de la Roşia Montană Gold Corporation ameninţă cu proteste în stradă

Liderii sindicali ai angajaţilor companiei miniere Roşia Montană Gold Corporation susţin că peste 500 de salariaţi vor ieşi, luni, în stradă, urmând să organizeze o acţiune de protest în faţa Prefecturii Alba, nemulţumiţi de faptul că este tergiversată autorizarea proiectului de la Roşia Montană.

2 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Roşia Montană Gold Corporation ameninţă cu proteste în stradă

Angajaţii de la Roşia Montană Gold Corporation ameninţă cu proteste în stradă

Preşedintele Sindicatului "Viitorul Mineritului”, Cristian Albu, a declarat, vineri, că salariaţii de la Roşia Montană Gold Corporation, societate care este titularul proiectului minier de la Roşia Montană, vor organiza, luni, o adunare publică în faţa sediului Prefecturii Alba. Potrivit sursei citate, acţiunea are ca scop conştientizarea şi sensibilizarea autorităţilor competente cu privire la riscul pierderii locurilor de muncă de către salariaţii dacă proiectul minier nu se realizează.

"Ne nemulţumeşte tergiversarea autorizării proiectului şi există riscul să nu se mai investească în acest proiect (…)Proiectul de la Roşia Montană asigură în prezent aproximativ 500 de locuri de muncă şi asigură veniturile pentru familiile acestor angajaţi. Avem aproape toată comunitatea din Roşia Montană, avem o parte din populaţia oraşelor Abrud şi Câmpeni, care depind de aceste locuri de muncă”, a spus Cristian Albu.

Potrivit liderului sindical, acţiunea se doreşte un semnal de alarmă prin care autorităţile să afle despre problemele din zonă.

Roşia Montană Gold Corporation intenţionează să exploateze timp de aproape 20 de ani zona de la Roşia Montană, susţinând că ar putea extrage câteva mii de tone de aur şi argint prin procedeul de cianurare. Compania româno-canadiană intenţionează să deruleze o investiţie de aproape un miliard de dolari, pentru exploatarea celui mai mare zăcământ auro-argintifer din Europa. În urma studiilor realizate în zonă, specialiştii au descoperit o rezervă de aproximativ 331 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.

Intenţia investitorului a atras protestele organizaţiilor ecologiste, dar şi a Academiei Române sau a autorităţilor ungare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici