Angajaţii din MTI protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul

Angajaţii din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) s-au solidarizat, joi, cu colegii lor de la Finanţe şi protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul, nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25%, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Salariaţilor din MTI.

60 afișări
Imaginea articolului Angajaţii din MTI protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul

Angajaţii din MTI protestează cu banderole tricolore pe braţe, fără să oprească lucrul (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Angajaţii de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii au declanşat, joi dimineaţă, o mişcare spontană de solidaritate cu colegii de la Ministerul Finanţelor, au spus reprezentanţii Sindicatului Salariaţilor din MTI, citaţi într-un comunicat de presă.

"Această mişcare de protest se manifestă prin purtarea unei badenrole tricolore pe braţ, fără întreruperea activităţii. Angajatii MTI îşi manifestă nemulţumirea cu privire la reducerea venitului cu 25% (real 40%) şi solicită majorarea salariului minim pe economie", au precizat reprezentanţii Sindicatului Salariaţilor din MTI.

Protestele spontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

Peste 500 de angajaţi de la administraţiile financiare de sector din Capitală şi de la trezorerii protestează în faţa Ministerului Finanţelor Publice, aceştia alăturându-se, joi dimineaţă, celor aproximativ 200 de angajaţi ai instituţiei care de 24 de ore protestează pe holurile instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici