Angajaţii Primăriei Capitalei au fost în grevă pentru două ore

Aproximativ 500 de salariaţi ai Primăriei Capitalei s-au aflat în grevă generală luni, între orele 9.00-11.00, printre revendicările lor fiind şi clasarea în grila de salarizare a noii Legi a angajaţilor municipalităţii, cât şi a celor din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

42 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Primăriei Capitalei au fost în grevă pentru două ore

Angajaţii Primăriei Capitalei au fost în grevă pentru două ore

Acţiunea celor aproximativ 500 de angajaţi ai Administraţiei publice locale s-a desfăşurat în conformitate cu conflictul declarat la nivel naţional de către Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), dar şi ca o acţiune de solidaritate cu protestul Alianţei Bugetarilor.

Preşedintele executiv FNSA şi preşedintele fondator al Sindicatului Forum, Romel Neagu, a declarat, luni, că de asemenea angajaţii municipalităţii nu sunt de acord cu condiţionarea creşterilor salariale până în 2014, cu disponibilizările bugetare în condiţiile în care această prevedere nu a fost negociată, ea apărând ulterior după discuţiile dintre Guvernul şi Fondul Monetar.

Romel Neagu a precizat că salariaţii municipalităţii au fost depunctaţi, fiind aşezaţi pe o grilă inferioară, prin aplicarea legii unice a salarizării salariile urmând să scadă cu 25-30 la sută în întreg sistemul bugetar din domeniul administraţiei publice.

Totodată, preşedintele executiv FNSA a arătat că doreşte începerea de urgenţă a negocierilor cu organizaţiile sindicale pentru înlăturarea acelor prevederi care nu sunt în concordanţă cu negocierile avute, precizând că, dacă revendicările nu vor fi soluţionate, vor continua protestele în concordanţă cu programul naţional.

Sindicaliştii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică Publisind au anunţat că lucrează luni, dar că vor purta banderole albe pe tot parcursul zilei în semn de solidarilate cu greva generală a Alianţei Bugetarilor, susţinând că nu şi-au finalizat procedurile legale premergătoare pentru oprirea lucrului.

Publinsind consideră că forma în care a fost adoptata Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice nu respectă criteriile şi principiile convenite de iniţiatori cu organizaţiile sindicale, defavorizând toate categoriile de personal din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice în contradicţie chiar cu un principiu care a stat la baza proiectului de lege, respectiv acela că nu se vor înregistra diminuări salariale odată cu trecerea la noul sistem. Scăderea veniturilor, disponibilizările şi concediile fără plată nu pot fi acceptate ca opţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici