Angajatul CFR suspectat în cazul deraierii de la Craiova, urmărit penal

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova au început, marţi, urmărirea penală împotriva angajatului CFR suspectat în cazul accidentului feroviar produs în zona localităţii doljene Cârcea, acesta fiind acuzat de distrugere şi semnalizare falsă.

230 afișări
Imaginea articolului Angajatul CFR suspectat în cazul deraierii de la Craiova, urmărit penal

Angajatul CFR suspectat în cazul deraierii de la Craiova, urmărit penal (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procuror Ionel Grigorie, a declarat că procurorii au început urmărirea penală a lui Vlad Florin, acesta fiind cercetat în stare de libertate.

Bărbatul, fost impiegat de mişcare, retrogradat în postul de acar şi apoi în cel de muncitor necalificat în cadrul unei secţii a CFR din Caracal, este acuzat de distrugere şi semnalizare falsă.

Anchetatorii au făcut, luni după-amiază, o percheziţie la locuinţa din Coşoveni a bărbatului.

Vlad Florin a lucrat ca impiegat de mişcare, fiind retrogradat în postul de acar şi apoi de muncitor necalificat la o secţie din Caracal a Regionalei CFR Craiova şi ar fi principalul suspect în cazul accidentului feroviar de la Cârcea.

"Omul a fost impiegat, dar a fost declarat inapt la vizita medicală. A fost transferat ca acar, tot în zona Caracal. Am înţeles că a făcut mai multe nebunii şi pe acolo, că spunea că vin teroriştii peste el. După aceea, ca să nu fie dat afară, a fost băgat muncitor necalificat la o secţie din Caracal. Oricum el umbla să se pensioneze", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Drum de Fier, Florin Dobrescu.

Angajatul CFR suspectat în cazul deraierii de la Craiova, urmărit penal

Locomotiva şi opt vagoane ale unui tren de călători au deraiat, în noaptea de duminică spre luni, la câteva minute de la plecarea din Gara Craiova, 15 persoane fiind duse la spital în urma accidentului.

În urma accidentului feroviar, 15 persoane au fost transportate în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, toate fiind externate.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că primele date arată că accidentul feroviar de la Cârcea a fost cauzat de "un act intenţionat" după ce una sau mai multe persoane au desfăcut o piesă care face legătura între şine, folosind ulei pentru a unge şina, precum şi instrumente speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici