ANI: Fostul procuror Maximilian Bălăşescu nu poate justifica aproximativ 37.000 de euro

Fostul procuror Maximilian Bălăşescu nu poate justifica aproximativ 37.000 de euro, Agenţia Naţională de Integritate cerând comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Bucureşti să verifice averea acestuia, din perioada 2000-2008, când a fost magistrat la Parchetul Tribunalului Ilfov.

308 afișări
Imaginea articolului ANI: Fostul procuror Maximilian Bălăşescu nu poate justifica aproximativ 37.000 de euro

ANI: Fostul procuror Maximilian Bălăşescu nu poate justifica aproximativ 37.000 de euro

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat o diferenţă nejustificată de 166.965,74 de lei (aproximativ 37.000 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate, împreună cu familia, de către Maximilian Ion Bălăşescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov în perioada 2000-2008.

Astfel, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti să verifice veniturile realizate de Maximilian Bălăşescu în perioada în care a fost procuror al Parchetului Tribunalului Ilfov.

Maximilian Bălăşescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar fostul procuror a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

În 17 iunie 2013, fostul procuror Maximilian Bălăşescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat de procurori că a cerut mită 300.000 de euro pentru a da o soluţie favorabilă unei persoane acuzate în dosarul privind înşelarea Oanei Zăvoranu.

Maximilian Bălăşescu a fost lăsat să plece din penitenciar în 16 martie, după ce Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea condiţionată a fostului procuror.

Bălăşescu a fost acuzat de procurori că, în luna ianuarie 2012, cu ajutorul lui Cristian Marian Ene şi Marian Simirianu, a cerut o sumă de bani ca să dea o soluţie favorabilă unei persoane cercetate în dosarul de înşelăciune şi şantaj în care erau acuzate şi Mincă Rada, cunoscută ca vrăjitoarea Melissa, şi Roxanei Lider, cunoscută ca vrăjitoarea Vanessa. Ulterior, Ene şi Simirianu i-au comunicat persoanei respective, denunţătoare în cauză, că suma pe care trebuie să o dea este de 300.000 de euro, în două tranşe, de 100.000 de euro şi 200.000 de euro. Din aceşti bani, lui Bălăşescu îi reveneau 50.000 de euro.

Anchetatorii arătau în rechizitoriu că Maximilian Bălăşescu încerca să o convingă pe Oana Zăvoranu că Sebastian Dobrescu, împotriva căruia aceasta făcuse plângere, nu este vinovat de acuzele aduse, indicându-i drept vinovaţi pe vrăjitoarea Vanessa şi pe un apropiat al acesteia, "Nat". Zăvoranu a făcut plângere penală în cazul lui Sebastian Dobrescu, acuzându-l de înşelăciune. Ulterior, Dobrescu l-a denunţat pe Maximilian Bălăşescu.

La sfârşitul lunii februarie 2012, Maximilian Bălăşescu anunţa că a demisionat din Ministerul Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici