Anii de muncă de peste hotare, luaţi în considerare în România

  • Comisia Europeană propune măsuri pentru a uşura accesul transfrontalier la serviciile de securitate social.
  • Accesul la serviciile medicale din alte state mebre este complicat şi cu multe acte.
  • Comisia Europeană spune că va oferi statelor membre sprijin atât tehnic cât şi financiar.
4114 afișări
Imaginea articolului Anii de muncă de peste hotare, luaţi în considerare în România

Anii de muncă de peste hotare, luaţi în considerare în România

Comisia Europeană cere accelerarea digitalizării. Aceasta vine cu un plan prin care să-i ajute pe oameni să acceseze serviciile de securitate socială în întreaga Europă, folosind tehnologia digitală.

Planul va permite schimbul de informaţii între ţările europene mai rapid şi mai simplu. De exemplu, cetăţenii Uniunii Europene vor putea călătorii mai uşor în străinătate, iar companiile vor putea desfăşura activitatea multile ţări europene fără a întâmpina obstacole.

Nicu Ştefănuţă, europarlamentar, spune că „ Românii de peste hotare trebuie să îşi poată duce drepturile de pensie acumulate prin munca în Spania, de exemplu, în România. Astfel s-ar întoarce atâta lume care a lucrat ani buni în ţările acestea din vest, că ar investi acasă”.

„Este vorba de nişte drepturi importante financiare pentru oameni şi eu sunt convins că oamenii ar fi în regulă să le aibă în format digital cu ei, să le poată lua oriunde cu ei să nu mai dea bani şi timp la ghişeu pentru nu ştiu ce adeverinţă”, a mai spus europarlapentarul pentru Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici