Aninoasa: Circa 14 familii evacuate fiindcă acoperişul blocului în care stau riscă să se prăbuşească

Aproximativ 14 familii din Aninoasa, judeţul Hunedoara, au fost evacuate deoarece acoperişul imobilului în care locuiesc riscă să se prăbuşească din cauza stratului gros de zăpadă, pompierii din Petroşani intervenind pentru a da jos zăpada.

124 afișări

Potrivit ISU Hunedoara, o echipă de la Detaşamentul de Pompieri din Petroşani intervine sâmbătă, la ora transmiterii acestei ştiri, la Aninoasa, pentru a da jos zăpada de pe acoperişul unui imobil aflat în administrarea Primăriei din localitate.

Reprezentanţii ISU susţin că, din cauza stratului gros de zăpadă şi a structurii de rezistenţă slăbite a clădirii, există pericolul ca acoperişul să se prăbuşească.

Comandantul Detaşamentului de Pompieri din Petroşani, Adrian Avram, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că pompierii intervin cu o autoscară, în aşa fel încât echipa să poată ajunge la acoperiş.

Viceprimarul din Aninoasa, Mihăilă Nistor, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX că imobilul respectiv este un "bloc tip colonie" vechi de peste o sută de ani, cu 14 apartamente. Cele circa 14 familii au fost evacuate până când riscul ca acoperişul să se prăbuşească va fi eliminat.

"După ce se va finaliza acţiunea pompierilor, în funcţie de ce ne spun aceştia, vom vedea ce decidem, dacă oamenii se pot întoarce sâmbătă în locuinţe sau nu", a declarat viceprimarul.

Potrivit acestuia, imobilul nu a fost reparat niciodată.

Deocamdată, oamenii evacuaţi stau în faţa imobilului şi urmăresc acţiunea pompierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici