ANM: Atenţionare COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în aproape toată ţara/ COD PORTOCALIU de furtuni în mai multe judeţe

Meteorologii au emis, sâmbătă, o atenţionare cod galben de ploi torenţiale, în cea mai mare parte a Moldovei şi a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crişana, Maramureş şi la munte.

8727 afișări
Imaginea articolului ANM: Atenţionare COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină în aproape toată ţara/ COD PORTOCALIU de furtuni în mai multe judeţe

ANM: Atenţionare COD GALBEN de ploi torenţiale în aproape toată ţara

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în cea mai mare parte a Moldovei şi a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crişana, Maramureş şi la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp.

Avertizarea este valabilă până sâmbătă, la ora 23.00.

Cod portocaliu de vijelii în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, mai multe avertizări nowcasting cod portocaliu de furtuni, ploi torenţiale şi grindină pentru mai multe judeţe, printre care Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Prahova şi Bacău.

Până la ora 14.00, sunt în vigoare două avertizări cod portocaliu de averse torenţiale ce vor cumula 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină pentru judeţele Bacău, Neamţ şi Prahova.

Meteorologii au mai emis o avertizare cod portocaliu de furtuni pentru judeţele Hunedoara, Gorj şi Vâlcea, valabilă până la ora 14.30.

Potrivit ANM, aici se vor semnala averse torenţiale ce vor depăşi 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, dar şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici