ANM: Disconfort termic şi instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării şi Bucureşti. Temperatura maximă va fi de 34 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare de disconfort termic şi manifestări de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, valabilă de miercuri de la ora 10.00 până vineri la ora 23.00.

654 afișări
Imaginea articolului ANM: Disconfort termic şi instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării şi Bucureşti. Temperatura maximă va fi de 34 de grade

ANM: Disconfort termic şi instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice, nord-vestice, sudice şi sud-estice şi pe arii restrânse în restul teritoriului, după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Îndeosebi după-amiaza şi seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal şi la munte şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp şi izolat 35...40 l/mp.

Informarea este valabilă de miercuri de la ora 10.00 până vineri la ora 23.00.

Prognoză Bucureşti: Disconfort termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 34 de grade

ANM anunţă vreme deosebit de caldă pentru Bucureşti, în următoarele trei zile, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 34 de grade, iar indicele temperatură-umezealăva depăşi uşor pragul critic.

Potrivit prognozei meteo pentru Bucureşti, valabilă de miercuri până vineri la ora 23.00, vremea va fi deosebit de caldă.

Miercuri vremea va deveni caldă pentru această dată, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi parţial noros, dar probabilitatea pentru pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade.

Joi (13 iunie) şi vineri (14 iunie) vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an, iar în orele amiezelor disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi ridicată îndeosebi în cursul după-amiezei de vineri (14 iunie).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici