ANOFM: 191 de programe de formare profesională pentru peste 3.700 de persoane, în octombrie

Peste 3.700 de persoane vor face, în luna octombrie, un program de formare profesională pentru meserii precum lucrător în comerţ, bucătar sau frizer, la nivelul întregii ţări fiind organizate 191 de astfel de cursuri, informează, marţi, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

94 afișări
Imaginea articolului ANOFM: 191 de programe de formare profesională pentru peste 3.700 de persoane, în octombrie

ANOFM: 191 de programe de formare profesională pentru peste 3.700 de persoane, în octombrie (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

ANOFM precizează că, în luna octombrie, vor fi organizate 191 de programe de formare profesională pentru un număr de 3.765 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi sunt: Bihor şi Olt (câte 210 persoane), Covasna (193), Iaşi (175) şi Dâmboviţa (168).

Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională sunt: lucrător în comerţ (318 persoane), bucătar (241), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (207), operator introducere validare şi prelucrare date (201), ospătar, vânzător în unitaţi de alimentaţie (190), comunicare în limba engleză (161), inspector (referent) resurse umane (146), contabil (144), patiser (102) şi manichiurist pedichiurist (91).

Programele vor fi organizate de către agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, respectiv Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici