ANOFM: Aproape 4.000 de absolvenţi, înregistraţi ca şomeri în luna iunie

Aproape 4.000 de absolvenţi erau înregistraţi ca şomeri în luna iunie iar alţi peste 3.000 au fost angajaţi în primele cinci luni alea anului, informează, luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

326 afișări
Imaginea articolului ANOFM: Aproape 4.000 de absolvenţi, înregistraţi ca şomeri în luna iunie

ANOFM: Aproape 4.000 de absolvenţi, înregistraţi ca şomeri în luna iunie (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

Din datele statistice înregistrate de ANOFM , în primele cinci luni ale anului 2013, prin subvenţionarea angajatorilor care încadrează absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ (persoane care au absolvit o instituţie de învăţământ de mai puţin de 12 luni, n.r.), s-a realizat încadrarea a 1.609 persoane, iar prin acordarea de prime de încadrare absolvenţilor, s-a realizat încadrarea a alte 1.586 persoane.

De asemenea, prin completarea veniturilor şomerilor care se încadrează înainte de expirarea indemnizaţiei pentru şomaj s-au încadrat 396 absolvenţi care beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii.

"Din interogarea bazei de date, în luna iunie 2013 erau înregistaţi la ANOFM ca şomeri 3.970 de proaspăt absolvenţi, din care 177 erau şomeri indemnizaţi", se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici