ANOFM: O parte din firmele care au anunţat disponibilizări şi-au retras notificările

O parte din firmele care au anunţat restructurări de personal pentru perioada noiembrie 2008 - martie 2009, totalizând circa 35.000 de persoane, şi-au retras notificările transmise oficiilor judeţele de ocupare a forţei de muncă, a declarat, joi, Sonia Diaconescu, şef serviciu în cadrul ANOFM.

27 afișări
Imaginea articolului ANOFM: O parte din firmele care au anunţat disponibilizări şi-au retras notificările

ANOFM: O parte din firmele care au anunţat disponibilizări şi-au retras notificările (Imagine: Mediafax Foto)

"Este greu de estimat care va fi numărul disponibilizărilor în următoarele luni pentru că o parte din firme şi-au retras notificările transmise oficiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă. Firmele sunt în aşteptare, probabil aşteaptă să vadă cum merge piaţa, economia, nu sunt hotărâte cu deciziile pe care trebuie să le ia în perioada următoare", a spus Diaconescu, şef serviciu în cadrul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM).

Numărul disponibilizărilor pentru lunile noiembrie, decembrie şi primul trimestru din 2009 este estimat la 34.500-35.000 de persoane.

Ea a arătat că, în general, firmele mari, multinaţionalele adoptă planuri de restructurare, în timp ce firmele mici şi mijlocii întârzie aplicarea unui program de reorganizare a activităţii.

Potrivit reprezentantului ANOFM numărul disponibilizărilor din perioada următoare ar putea fi mai mare, având în vedere că nu toate firmele notifică oficiile judeţene viitoarele restructurări, deşi acestea sunt obligate să facă această notificare cu 30 de zile înainte de a face disponibilizările.

Diaconescu a arătat că de la începutul anului în România circa 20.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă, dar nu în cadrul unor programe masive de disponibilizare, ci au fost disponibilizări curente.

Citeşte şi:

Rata şomajului a crescut cu 0,1% în luna octombrie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici