„Autorităţile italiene au admis faptul că, din eroare, în notificarea de alertă iniţiată în data de 16.03.2016 a fost menţionată o brânză provenită de la SC Brădet, produsă din lapte de oaie, în loc de brânză produsă din lapte de vacă”, se arată în comunicat.
De asemenea, Autoritatea Sanitar Veterinară susţine că “notificarea de alertă, modificată în data de 18 martie (…) conţine un buletin de analiză, emis în data de 17.03.2016, care nu menţionează informaţii, precum: numele producătorului, sortimentul exact de produs, numărul lotului, data fabricării, data expirării”
În buletinul de analiză parţial se arată că în proba de brânză recoltată dintr-un spital din Florenţa în data 14 martie “au fost identificate genele verotoxigene şi se lucrează pentru izolarea tulpinii de Escherichia Coli”.
Conducerea ANSVSA a anunţat, vineri, că peste 20 de tone de produse lactate de la firma argeşeană „Brădet” au fost retrase de pe piaţă. O decizie similară a fost luată în Spania (1.112 kg) şi Italia (546 kg), acolo unde existau produse ale firmei de lactate româneşti.
Comisia Europeană a emis o alertă după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florenţa.
Citeşte şi: Comisia Europeană a emis o alertă privind brânză de oaie provenind din România. Autorităţile din Italia susţin că există legătura între îmbolnăvirile cu E.Coli din România
Citeşte şi: ALERTĂ în Argeş: 24 de copii de la o şcoală din Piteşti, la spital cu toxiinfecţie alimentară. Ministerul Sănătăţii: Elevii spun că pulpele erau stricate
Citeşte şi: Infecţia de care suferă copilul român internat în Florenţa a fost provocată de brânză, confirmă autorităţile
Citeşte şi: E.Coli şi stafilococ, depistate în brânza de la cantina Şcolii Nr. 16 din Piteşti – VIDEO