ANSVSA: Peste 500.000 ouă cu Salmonella au fost reexpediate în statul de origine

În urma controalelor ANSVSA desfăşurate în perioada 25 octombrie - 6 noiembrie au fost depistate 534.077 bucăţi ouă cu Salmonella, produsele fiind reexpediate în statul de origine, anunţă inspectorii.

1475 afișări
Imaginea articolului ANSVSA: Peste 500.000 ouă cu Salmonella au fost reexpediate în statul de origine

ANSVSA: Peste 500.000 ouă cu Salmonella, reexpediate în statul de origine (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Foto Mediafax)

"În perioada de referinţă au fost verificate 603 obiective: 73 mijloace de transport produse de origine animală şi 530 unităţi de destinaţie a ouălor provenite din Statele Membre ale UE (23 centre de ambalare ouă, 66 depozite independente, 1 unitate de procesare ouă şi 440 unităţi de vânzare cu amănuntul). Totodată, în urma controalelor efectuate, au fost reţinute oficial şi dirijate către unităţi de neutralizare 910.090 bucăţi ouă destinate consumului uman, iar 534.077 bucăţi ouă, provenite de la o fermă de găini ouătoare, în care s-a depistat prezenţa Salmonella Enteritidis, au fost re-expediate în Statul Membru de origine", anunţă Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În urma acţiunii, s-au dat 20 de amenzi în valoare de 28.400 lei şi a fost emisă o ordonanţă privind suspendarea temporară a activităţii unei unităţi din judeţul Călăraşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici