Antibiotice SA vrea să-l dea în judecată pe medicul Cîrstoveanu şi Spitalul „Marie Curie”

Compania Antibiotice SA a anunţat că îl va da în judecată pe medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” din Capitală, în urma declaraţiilor făcute de acesta privind calitatea medicamentelor de pe piaţă

2792 afișări
Imaginea articolului Antibiotice SA vrea să-l dea în judecată pe medicul Cîrstoveanu şi Spitalul „Marie Curie”

Antibiotice SA vrea să-l dea în judecată pe medicul Cîrstoveanu şi Spitalul „Marie Curie” (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Compania Antibiocice SA îl va da în judecată pe medicul Cătălin Cîrstoveanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”din Capitală, împreună cu spitalul la care lucrează, a anunţat compania într-un comunicat de presă. La rândul său, medicul Cîrstoveanu a declarat pentru MEDIAFAX că va inştiinţa în scris Agenţia Naţională a Medicamentului privind punctul său de vedere.

„Compania ANTIBIOTICE S.A. a luat la cunoştinţă declaraţia medicului Cătălin Cîrstoveanu, Şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou născuţi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “M.S. Curie” din Bucureşti referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse în România. ANTIBIOTICE S.A. va acţiona în judecată această persoană precum şi spitalul în cadrul căruia au fost exprimate aceste opinii nefondate care pot aduce prejudicii importante sistemului de sănătate, pacienţilor şi producătorilor de medicamente generice din România”, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Spitalul „Marie Curie” s-a dezis joi de declaraţiile medicului Cîrstoveanu, spunând, într-un comunicat de presă, că acestea au fost făcute în nume personal, şi nu în numele spitalului.

„Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "M. S. Curie" precizează referitor la apariţia în spaţiu public a declaraţiilor dl. dr. C. Cirstoveanu, şef secţie TI nou-născuţi, că acestea au fost făcute în nume propriu, nu în numele spitalului. Dl.dr. C. Cîrstoveanu aduce următoarele clarificări: medicamentele generice folosite în secţie au eficienţă terapeutică, conform statutului lor. Folosirea extensivă a antibioticelor, produce scăderea gravă a eficacităţii lor”, se arată în comunicatul spitalului.

Medicul Cîrstoveanu a declarat într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că există pe piaţă medicamente care nu-şi fac efectul. „Faceţi, vă rog, teste şi la medicamente! Ştiu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-şi fac efectul”, a declarat Cîrstoveanu într-un interviu acordat jurnalistului Cătălin Tolontan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici