Anton Hadăr: ANI îşi dă în petec, verifică doar liderii de sindicat care au deranjat puterea politică

Preşedintele "Alma Mater", Anton Hadăr, a declarat că a primit două scrisori de la Agenţia Naţională pentru Integritate, ultima miercuri, şi consideră că instituţia "îşi dă în petec", deoarece verifică doar liderii de sindicat care au apărut la televiziuni şi au deranjat puterea politică.

264 afișări
Imaginea articolului Anton Hadăr: ANI îşi dă în petec, verifică doar liderii de sindicat care au deranjat puterea politică

Anton Hadăr: ANI îşi dă în petec, verifică doar liderii de sindicat care au deranjat puterea politică (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Anton Hadăr a precizat că în urmă cu trei săptămâni a primit, la sediul federaţiei, prima scrisoare de la ANI, în care i se solicita trimiterea unor documente care erau deja făcute publice pe site-ul "Alma Mater".

Liderul sindical a declarat că a trimis toate documentele solicitate, dar, pe lângă actele referitoare la avere, i s-a solicitat şi trimiterea procesului verbal încheiat la alegerea sa ca preşedinte al federaţiei.

"Azi mi-a mai venit o scrisoare, dar acasă. Consider că este o sâcâială şi o intimidare. Prima scrisoare, venită la sediul federaţiei, era mai laconică, mi se cereau documente, iar în cea primită acum, acasă, sunt informat că s-a declanşat evaluarea averii dobândite împreună cu familia. Intimidarea nu-şi găseşte efectul în cazul meu pentru că nu am ce să ascund. Sunt profesor universitar, coordonator de doctorat, am fost director la şapte sau opt proiecte naţionale. Acum câştig foarte bine din proiecte pe fonduri europene, deci nu este vorba de bani de la buget, nu sunt în consilii de administraţie, iar de la sindicat nu iau mai mult de 400 de lei", a declarat Hadăr.

Liderul Federaţiei "Alma Mater" consideră că decizia ANI vine din dorinţa de a pune frâne în ceea ce fac sindicatele.

"Guvernul doreşte să nu aibă nicio opoziţie. Eu sunt pe listă pentru că am fost prezent mai des la televiziuni. Ei îşi dau în petec cu faptul că nu-s toţi liderii verificaţi. Se doreşte verificarea celor care au deranjat puterea politică. E trist ca un profesor universitar să fie târât prin birourui când toate documetele erau pe site. Puteau lua de acolo şi să fie mai eleganţi", a mai declarat liderul sindical.

Hadăr a afirmat că nu are niciun fel de emoţii, dar că îl deranjează acestă "sâcâială".

"Sunt convins că este nevoie şi de curăţenie sindicală, dar în ceea ce mă priveşte nu cred că e cazul", a mai spus preşedintele "Alma Mater".

Averile liderilor sindicali au intrat în atenţia inspectorilor de integritate, în urma declaraţiilor publice făcute de fostul vameş Marius Ungureanu referitoare la faptul că liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, ar fi perceput mită pentru a promova şi menţine unii angajaţi în vămi.

Agenţia Naţională de Integritate a informat, potrivit posturilor de televiziune, că 15 lideri sindicali sunt vizaţi în verificările sale.

Pe lista ANI figurează Vasile Marica, Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, Gheorghe Isvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu şi Dumitru Costin.

Fostul vameş Marius Ungureanu a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex", că liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetare "Sed Lex", Vasile Marica, a luat mită de la angajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici