Anul şcolar ar urma să revină la trimestre. Sorin Cîmpeanu: "Am început cu semestre în 1998. Nu ştiu dacă este o coincidenţă sau nu, dar din 1998, calitatea sistemului de învăţământ a scăzut"

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre noua structură a anului şcolar la care Ministerul Educaţiei lucrează. Una dintre principalele modificări ar urma să fie reîntoarcerea la trimestre.

3706 afișări
Imaginea articolului Anul şcolar ar urma să revină la trimestre. Sorin Cîmpeanu: "Am început cu semestre în 1998. Nu ştiu dacă este o coincidenţă sau nu, dar din 1998, calitatea sistemului de învăţământ a scăzut"

Anul şcolar ar urma să revină la trimestre. Sorin Cîmpeanu: "Am început cu semestre în 1998. Nu ştiu dacă este o coincidenţă sau nu, dar din 1998, calitatea sistemului de învăţământ a scăzut"

În noua structură anul şcolar ar urma să aibă trei trimestre şi 5 vacanţe: o vacanţă în luna octombrie -pentru toţi elevii, o vacanţă în perioada sărbătorilor de iarnă, o vacanţă în luna februarie, o vacanţă de Paşte şi vacanţa de vară.

"Am început cu semestre în 1998. Nu ştiu dacă este o coincidenţă sau nu, dar din 1998, calitatea sistemului de învăţământ a scăzut şi a scăzut continuu, din păcate. Tot de atunci, am avut o rată de promovare mică la examenele naţionale", a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Noua structură a anului şcolar ar urma să fie prezentată în luna martie.

Iniţiativa ministrului Sorin Cîmpeanu de a modifica structura anului viitor şcolar în trimestre stârneşte şi nemulţumiri. Motivul? Elevii ar avea mai multe evaluări.

"Vom pune o întrebare la ceea ce-şi doreşte ministrul cu aşa-zisa trecere de la semestre la trimestre. Aşa, doar să schimbăm denumirea la nivel de structură, fără să schimbăm paradigma, fără să venim cu nişte modificări, nu aduce la absolut nimic bun.”, a declarat Iulian Cristache, preşedinte Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi la Aleph News.

Preşedintele grupului civic „Părinţii cer schimbare”, Andreea Ionescu, este de părere că introducerea trimestrelor ar duce la şi mai multe evaluări pentru elevi, deja extenuaţi de schimbările bruşte din ultimii doi ani.

Andreea Ionescu, preşedinte „Părinţii cer schimbare”: „Au foarte multe ore pe zi. Au un program foarte încărcat. 3 teze de dat, plus 30 de note în plus, ca să evaluăm ce? Când mai avem timp să predăm în două luni de zile, cât ţine ultimul trimestru.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici