Anunţ al ministrului Apărării despre situaţia negocierii cu General Dynamics pentru achiziţia de transportoare blindate

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că au loc negocierile finale cu General Dynamics pentru achiziţia de transportoare blindate, precizând că s-a încercat obţinerea unui preţ cât mai bun.

1536 afișări
Imaginea articolului Anunţ al ministrului Apărării despre situaţia negocierii cu General Dynamics pentru achiziţia de transportoare blindate

Fifor: Suntem în faza finală a negocierii cu General Dynamics pentru transportoare blindate

"Suntem în faza finală a negocierii cu General Dynamics pentru transportoare blindate. Foarte multă lume a întrebat de ce nu am semnat contractul la finele anului trecut, răspunsul este cât se poate de clar, pentru că nu negociasem suficient şi pentru că am dorit să avem o negociere cât mai bună pentru ca statul român să beneficieze de un preţ cât mai bun pentru trasportoare. Sperăm ca săptămâna aceasta să închidem negocierile cu General Dynamisc şi să putem anunţa semnarea contractului", a declarat Mihai Fifor.

Ministrul a precizat că programul major de investiţiii pentru înzestrare se desfăşoară conform planificării.

"Sperăm ca săptămâna viitoare să putem să ducem în Guvern proiectul de lege pentru achiziţionarea rachetelor Himars şi în prima săptămână a sesiunii parlamentare să aprobăm în Parlament proiectul de lege Himars. La fel de avansaţi suntem şi cu programul pentru corvete, este proiectul de hotărâre aproape finalizat. Dorim ca săptămâna viitoare să îl ducem la Guvern şi să avem proiectul de HG aprobat pentru cele patru corvete multifuncţionale. Tot anul acesta suntem în faza în care să semnăm documentele pentru cel de al doilea sistem de rachete Patriot precum şi investiţii pe programe mai mici. Suntem în discuţiii cu Belvery Helicopters. Am avut o întâlnire foarte importantă pentru posibilitatea producţiei de elicoptere Sikorski şi Black Hawk în România", a mai spus acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici