Anunţul lui Victor Costache în cazul asistentului din Reşiţa, suspect de coronavirus: „Azi vom avea rezultatul analizelor”

  • La ora 21:00, vom avea un rezultat în cazul asistentului suspectat de infecţie cu coronavirus
  • Asistentul medical din Reşiţa a lucrat în Germania şi a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus
  • Bărbatul nu are gripă
5007 afișări
Imaginea articolului Anunţul lui Victor Costache în cazul asistentului din Reşiţa, suspect de coronavirus: „Azi vom avea rezultatul analizelor”

Anunţul lui Victor Costache în cazul asistentului din Reşiţa, suspect de coronavirus: Azi vom avea rezultatul analizelor

„Vom avea cred un rezultat de la Matei Balş în seara asta în jurul orei 9. (...) Am avut mai mulţi suspecţi de coronavirus, niciunul nu a fost confirmat. Avem un mecanism care funcţionează foarte bine, o colaborare între mai multe ministere. La nivel naţional avem o capacitate foarte bună de diagnostic”, a spus ministrul Victor Costache, într-o conferinţă de presă la Minister.

Ministrul a anunţat că până la sfârşitul săptămânii, pe lângă centrul de diagnostic de la Bucureşti vor mai fi 2 sau 3 centre de diagnostic, inclusiv în Timişoara.

„Am vorbit cu conducerea spitalului de la Timişoara şi până la sfârşitul săptămânii viitoare va avea capacitate de diagnostic. Totul este de a scurta aceşti timpi de aşteptare pentru un diagnostic rapid”, a mai spus Costache.

Protocolul pus în practică şi validat cu celelalte ministere în cadrul Grupului „Coronavirus” este ca primii 10 pacienţi să fie trataţi în Bucureşti, a precizat ministrul Costache.

Asistentul medical din Reşiţa care a lucrat în Germania şi a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus a fost trimis de la Reşiţa la Timişoara şi se aşteaptă rezultatele analizelor. Între timp, 5 cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină, monitorizată fiind şi familia tânărului.

DSP Timiş susţine despre tânărul de 25 de ani din Reşiţa care a îngrijit în Germania patru persoane confirmate cu coronavirus că nu are gripă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici