Apărarea lui Dragnea cere rejudecarea dosarului DGASPC în care liderul PSD a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare

Apărarea lui Liviu Dragnea, dar şi cea a fostei directoare DGASPC Teleorman au depus la ÎCCJ cereri prin care arată că decizia de la fond a fost pronunţată de un complet nelegal şi cer rejudecarea dosarului de către un complet de 3 judecători specializat pe cauzele de corupţie.

8349 afișări
Imaginea articolului Apărarea lui Dragnea cere rejudecarea dosarului DGASPC în care liderul PSD a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare

Apărarea lui Dragnea cere rejudecarea cauzei DGASPC. Sentinţa la fond ar fi fost dată nelegal

„Trebuie spus că în calitate de avocat am invocat această nulitate absolută în dosarul din apel, pentru clienta mea nu pentru altcineva, şi că am deplină încredere în modul de soluţionare a ei de către completul de judecată investit.

Dacă se va admite acest motiv de apel, soluţia legală este trimiterea cauzei spre rejudecare în fond la un complet de 3 judecători specializat pe judecarea cauzelor de corupţie, legal înfiinţat.

Nu ascult încă la zvonurile care spun că la nivelul ICCJ s-a conştientizat de ceva vreme această vulnerabilitate majoră - dată de încălcarea flagrantă de către conducerea administrativă, din nou, a legii de organizare, aşa cum a fost şi cu completele de 5 - şi s-a decis acoperirea ei prin deciziile ce vor fi luate.

Chiar cred că judecătorii supremi nu iau decizii în funcţie de agenda publică ori calendarul alegerilor. Dacă sunt prea naiv vom vedea”, a scris pe Facebook avocatul Adrian Toni Neacşu, apărarea Olguţei Şefu, din dosarul DGASPC.

Toni Neacşu, dar şi avocaţii lui Liviu Dragnea, au invocat, la termenul de luni în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, o nulitate absolută privind nelegala compunerea completului de fond pentru completuri specializate pe fapte de corupţie.

Concret, avocaţii vor rejudecarea fondului cauzei de către un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie specializat pe fapte de corupţie. Avocatii mai spun că a fost constituit nelegal completul de 3 judecători care a pronunţat decizia în primă instanţă.

Judecătorii instanţei supreme au stabilit ca Liviu Dragnea să fie audiat în dosarul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman pe data de 15 aprilie. Dragnea ar fi trebuit să se prezinte luni la ÎCCJ, însă este internat în spital în urma unei duble hernii.

Magistraţii ÎCCJ au decis luni ca Liviu Dragnea să fie audiat la următorul termen în dosarul DGASPC Teleorman, adică pe 15 aprilie, la ora 11:00. Tot atunci va fi audiată de judecători şi Olguţa Şefu (fosta directoare a Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman), şi ea inculpată în dosar. Liderul PSD trebuia să fie audiat luni, însă nu s-a prezentat în faţa judecătorilor, deoarece este internat în spital, în urma unei duble hernii.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de 5 judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Potrivit Regulamentului de organizare a instanţei supreme, conducerea trebuie să tragă la sorţi în şedinţă publică un nou judecător (articol 29), atunci când un membru al completului de 5 este eliberat din funcţie. Totodată, este posibil ca, în momentul în care va fi desemnat un înlocuitor al magistratului, dosarul să fie reluat de la zero, chiar dacă nu au fost administrate multe probe până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici