Video Aparate de aer condiţionat, montate în unele săli la BACALAUREAT. Liviu Pop: Având în vedere codurile portocaliu şi roşu de caniculă, trebuie să asigurăm continuitatea pe zona aceasta. Ce alte măsuri au fost luate

În mai multe şcoli au fost montate aparate de aer condiţionat, astfel încât elevii care susţin ultima probă a examenului de bacalaureat să nu aibă de suferit din cauza caniculei, a declarat vineri ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

417 afișări

„Este o zi importantă pentru elevii de clasa a XII-a şi având în vedere Codul Portocaliu şi Roşu de temperaturi ridicate, trebuie să asigurăm continuitatea pe zona aceasta. Am discutat ieri cu toţi inspectorii generali, cu domnul ministru Năstase. Aseară lucrurile erau în regulă. Asigurăm apa în toate unităţile şcolare, s-a pregătit folie de prevenire, inclusiv cu aer condiţionat acolo unde este nevoie. Mobilizarea a fost la maximum. (...) Am cerut si ajutorul primarilor sau autorităţilor judeţene”, a declarat Liviu Pop, vineri dimineaţa.

Absolvenţii de liceu susţin, vineri, ultima probă la alegere a examenului de bacalaureat, în funcţie de profil şi de specializare, urmând ca pe 5 iulie să fie afişate rezultatele, iar pe 10 iulie, vor fi publicate notele finale ale candidaţilor.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, peste 120.000 de absolvenţi de clasa a XII-a susţin, vineri, în cadrul examenului de bacalaureat, proba la alegere, în funcţie de profil sau specializare. Astfel, elevii care au terminat cursurile la real, pot alege să dea examenul la orica dintre următoarele materii; biologie, chimie, fizică sau informatică. Cei care au fost la profil uman îşi pot alege dintre geografie, psihologie, logică, filosofie sau sociologie.

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru, anunţă Ministerul Educaţiei.

Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici