Apatrid de origine turcă acuzat de terorism, prins pe Aeroportul "Henry Coandă"

Un apatrid de origine turcă, pe numele căruia era emis mandat internaţional de arestare, a fost prins, sâmbătă, de poliţiştii de frontieră, pe Aeroportul Internaţional "Henry Coandă", în timp ce încerca să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Frankfurt.

9 afișări
Imaginea articolului Apatrid de origine turcă acuzat de terorism, prins pe Aeroportul "Henry Coandă"

Apatrid de origine turcă acuzat de terorism, prins pe Aeroportul "Henry Coandă"

Potrivit Poliţiei de Frontieră, sâmbătă, în jurul orei 8.30, la Punctul de Trecere a Frontierei de pe Aeroportul Internaţional "Henry Coandă", s-a prezentat un apatrid, de origine turcă, în vârstă de 46 de ani, care dorea să se îmbarce într-un avion cu destinaţia Frankfurt.

Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele acestuia este emis mandat internaţional de arestare, fiind condamnat la şase ani şi trei luni de închisoare, de către autorităţile turce.

Bărbatul fost predat poliţiştilor din cadrul Serviciului Urmăriri al Inspectoratului General al Poliţiei, pentru luarea măsurilor legale în acest caz.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că bărbatul - Mehmet Dara Kutlay - ar face parte dintr-o organizaţie teroristă.

"Serviciul Român de Informaţii (SRI) a obţinut date cu privire la prezenţa pe teritoriul României a cetăţeanului străin Kutlay Mehmet Dara şi a acordat sprijin autorităţilor române competente pentru punerea în aplicare a mandatului de urmărire internaţională pentru acte de terorism care îl viza pe acesta", se arată într-un comunicat de sâmbătă al SRI.

SRI a acţionat "în calitate de autoritate naţională în prevenirea şi combaterea terorismului prin măsuri specifice în cooperare cu reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Public şi Ministerului Justiţiei pentru identificarea şi reţinerea suspectului", se mai arată în document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici