Apel la rugăciune al Patriarhului Daniel pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka

Patriarhul Daniel a lansat un apel la rugăciune pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka, de duminică, în care au murit 207 de persoane şi au fost rănite alte 400, după o serie de explozii care au vizat cel puţin cinci hoteluri şi trei biserici din trei oraşe, comise de Paştele catolic.

415 afișări
Imaginea articolului Apel la rugăciune al Patriarhului Daniel pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka

Apel la rugăciune al Patriarhului Daniel pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka

”Am primit cu profundă întristare vestea despre atentatele devastatoare din Sri Lanka, tragedie în care şi-au pierdut viaţa 185 de persoane nevinovate şi au fost rănite 469. Aceste atentate petrecute în biserici şi alte clădiri, în ziua în care comunităţile catolice celebrează sărbătoarea de Paşti, reprezintă expresia cea mai crudă a violenţei dezumanizante şi a înstrăinării de Dumnezeu”, se spune într-un comunicat al Patriarhiei Române, semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Acesta condamnă escaladarea violenţelor şi faptul că tot mai mulţi creştini devin victime ale terorismului.

”Constatând cu îngrijorare că tot mai mulţi creştini în lume devin victime ale atentatelor teroriste, condamnăm aceste atacuri izvorâte din ură şi violenţă. Totodată, trebuie să ne rugăm pentru încetarea acestor violenţe şi să milităm pentru prevenirea lor. Exprimăm compasiune şi solidaritate cu toţi cei care suferă în urma acestor atacuri teroriste”, se mai spune în finalul apelului adresat de Patriarhul Daniel.

Atentatele din Sri Lanka au fost comise de sărbătoarea Paştelui catolic iar exploziile au vizat cel puţin cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici