Aplicaţiile de dating sunt la mare căutare în pandemie. Restricţiile au împins tot mai mulţi utilizatori să-şi caute perechea în mediul online

  • Restricţiile au împins tot mai mulţi utilizatori aflaţi în căutarea partenerilor către online
  • Dacă în urmă cu câţiva ani erau un subiect tabu, acum aplicaţiile sunt o normalitate
  • Psihoterapeutul Irina Doiciu îţi prezintă cele mai importante avantaje ale platformelor online
401 afișări
Imaginea articolului Aplicaţiile de dating sunt la mare căutare în pandemie. Restricţiile au împins tot mai mulţi utilizatori să-şi caute perechea în mediul online

Sursa foto: profimedia

Reîndrăgosteşte-te. Şi dacă nu te lasă pandemia, poţi să o faci în mediul online. Ca în filme.
 
Nu am mai simţit aşa de atât de mult timp. Care e următoarea mişcare? Scrie-i un mesaj, spune-i că vrei să vă vedeţi. Nu ştiu nimic despre ea. Asta e frumuseţea în a-i vedea profilul online. Poţi să devii bărbatul visurilor ei dacă îţi doreşti.
 
„A case of you”, un film din 2013 în care apare şi Tyrion din Game of Thrones îţi arată riscurile datingului online. Personajul principal îşi schimbă hobby-urile să impresioneze o fată după ce i-a văzut profilul. În prezent, aplicaţiile de dating sunt noua modă. Şi singura, în condiţiile pandemiei. Iar psihoterapeutul Irina Doiciu îţi spune de ce acestea sunt cu adevărat utile.
 
IRINA DOICIU - psihoterapeut: Eu vreau doar să transmit că online-ul, oricare aplicaţie este preferată, este doar un alt mediu prin care cunoşti persoane. Profilul odată cu pandemia s-a schimbat puţin, dar în general intră pe astfel de aplicaţii persoane care încearcă să-şi caute un partener. Numărul de oameni care până atunci ar fi preferat să cunoască în orice alt context acum au fost cumva nevoiţi să intre în platformele online. Numărul de oameni a crescut, numărul de posibilităţi a crescut şi, dintr-o dată, experienţa pentru toată lumea s-a schimbat.
 
Poate că ai reţineri să recurgi la datingul online. Te temi că persoana din spatele unui profil nu e aşa cum vezi în poze. Sau că nu îi va plăcea persoana din spatele pozelor pe care le-ai postat tu.
 
IRINA DOICIU - psihoterapeut: Este bine să iei în calcul nişte poze cât mai realiste pentru că până la urmă cu tine se va întâlni persoana aia şi, dacă merge mai departe sau nu, nu ţine de nişte poze. Recomand să se întâlnească cât mai repede, cât de safe consideră ei că se pot întâlni, astfel încât să-ţi dai seama cât mai repede dacă ai chimie sau nu cu persoana respectivă.
 
Radu Sava are 29 de ani şi este fotograf, specializat pe portret şi fotografia de cuplu. De 4 ani foloseşte aplicaţii de dating, de când s-a mutat la Bucureşti. 
 
RADU SAVA - fotograf: Preponderent am avut întâlniri reuşite, dar nu am ieşit la întâlnire chiar cu oricine. Nu cunoşteam acum pe cineva şi peste o oră ieşeam la cafea. Mie nu mi-e ruşine să recunosc că am folosit o aplicaţie de dating pentru că m-am mutat într-un oraş mare unde nu ştiam pe nimeni.
 
Aplicaţiile de dating au şi un mare avantaj faţă stilul tradiţional de a întâlni pe cineva nou.
 
IRINA DOICIU - psihoterapeut: În momentul în care găseşti pe cineva cu care chiar rezonezi, cu care poţi să discuţi şi poţi să duci subiectele mai departe şi îţi poţi da seama că puteţi împreună să dezvoltaţi ceva fain, poţi să laşi şi partea asta mai superficială deoparte şi să iasă o relaţie din ceva ce poate într-un club n-ar fi ieşit pentru că la prima vedere poate nu v-aţi fi îndrăgostit unul de altul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici