Aproape 19 tone de carne expirată într-un depozit din Bihor

Aproape 19.000 de kilograme de carne expirată şi peste 10.000 de kilograme de carne şi preparate din carne fără acte de provenienţă au fost descoperite într-un depozit din Bihor de către poliţişti şi inspectorii Gărzii Financiare şi cei ai Direcţiei Sanitar-Veterinare.

56 afișări
Imaginea articolului Aproape 19 tone de carne expirată într-un depozit din Bihor

Aproape 19 tone de carne expirată într-un depozit din Bihor (Imagine arhivă: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, poliţiştii bihoreni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare Bihor şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, au controlat, marţi şi miercuri, mai multe societăţi comerciale din Bihor care fac comerţ cu produse din carne.

Echipele mixte de control au descoperit în depozitul societăţii comerciale din Tinăud cantitatea de 18.742 de kilograme de carne - pulpe de pui, piept de pui, iepure - în valoare de aproximativ 190.000 de lei, produse care aveau termenul de valabilitate expirat.

În depozitul aceleaşi firme s-au mai găsit alte 10.873 de kilograme de carne şi preparate din carne, în valoare de 110.000 de lei, pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente sanitar-veterinare de provenienţă.

Poliţiştii şi inspectorii aflaţi în control au dispus sancţionarea societăţii cu 15.000 de lei, confiscarea cărnii cu valabilitate expirată, precum şi oprirea de la comercializare a celor peste zece tone de carne fără documente, până când reprezentanţii firmei vor putea face dovada achiziţionării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici