Aproape 2.800 de migranţi aduşi în România cu acte false de o grupare mafiotă

Aproape 2.800 de persoane din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka au fost aduse în România de un grup infracţional care opera în Prahova şi Ialomiţa. Membrii grupării întocmeau în fals documente pentru ca migranţii să obţină avize de muncă.

8436 afișări
Imaginea articolului Aproape 2.800 de migranţi aduşi în România cu acte false de o grupare mafiotă

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Ploieşti fac, marţi, patru percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Prahova şi Ialomiţa şi pun în aplicare 14 mandate de aducere într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, facilitarea şederii ilegale în România în formă continuată, trafic de persoane, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi luare de mită.

Din cercetările efectuate a rezultat că un grup infracţional organizat, profilat pe săvârşirea infracţiunilor din sfera traficului de migranţi a efectuat demersuri pentru aducerea în ţară a unui număr de 2.785 de cetăţeni străini proveniţi din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka, prin adăpostirea în diferite spaţii de cazare, întocmirea în fals a documentelor necesare obţinerii avizelor de muncă şi implicit a vizelor de intrare pe teritoriul ţării, disimulând intenţia reală de a înlesni migrarea cetăţenilor străini extracomunitari către ţări europene.

În schimbul acestor servicii, făptuitorii au perceput sume de bani de la victimele infracţiunii de trafic de migranţi.

Grupul infracţional a beneficiat şi de sprijinul unui funcţionar public cu statut special din cadrul unei structuri teritoriale a Inspectoratului General pentru Imigrări, aflat în prezent în rezervă. Acesta a înlesnit obţinerea avizelor de muncă cu prioritate şi fără a face verificări temeinice, servicii în schimbul cărora a pretins şi primit diverse sume de bani.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi jandarmilor din cadrul Grupărilor Mobile de Jandarmi Ploieşti şi Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici