Aproape 200 de cetăţeni străini, în pericol pe Marea Mediterană, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră

Aproape 200 de cetăţeni străini aflaţi în pericol pe Marea Mediterană au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră români. Printre cei salvaţi se numără doi francezi într-un velier care plutea în derivă în Italia.

162 afișări
Imaginea articolului Aproape 200 de cetăţeni străini, în pericol pe Marea Mediterană, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră

Aproape 200 de cetăţeni străini, în pericol pe Marea Mediterană, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră de pe navele maritime ale Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune în cadrul Operaţiunii Maritime Comune "Themia 2023" sub egida Agenţiei Frontex, au salvat alături de Garda de Coastă din Italia, în mai multe misiuni de căutare şi salvare în apele Mării Mediterane, 181 de cetăţeni străini aflaţi în pericol.

Poliţiştii de frontieră de pe şalupa de supraveghere şi control portuar MAI 3066 au remorcat în condiţii de siguranţă către un port din insula Pantelleria - Italia, un velier ce avea la bord doi cetăţeni francezi, aflat în imposibilitate de manevră în apele teritoriale ale Republicii Italiene.

Pe 23 martie, în cadrul unei operaţiuni de căutare şi salvare desfăşurată în apele Mării Meditareene, poliţiştii de frontieră români au luat la bordul navei maritime de patrulare MAI 1106 a Gărzii de Coastă, de la o navă a Gărzii de Coastă din Italia, 150 migranţi, toţi bărbaţi, dintre care o persoană cu probleme medicale, care a fost supravegheată permanent până la debarcarea în port. Acestora li s-a acordat asistenţă medicală şi au fost preluaţi, ulterior, de către autorităţile Republicii Italiene.

În 8 aprilie, echipajul de la bordul şalupei de supraveghere şi control portuar MAI 3066, a detectat şi interceptat două ambarcaţiuni care navigau către marea teritorială a Italiei. Poliţiştii de frontieră români au salvat 31 de persoane aflate în pericol (22 bărbaţi, o femeie, 8 minori) şi le-au acordat asistenţă medicală. După debarcare acestea au fost preluate de către autorităţile italiene.

O zi mai târziu, acelaşi echipaj al Poliţiei de Frontieră Române a asigurat remorcarea în condiţii de siguranţă, până într-un port din insula Pantelleria, a unui velier ce avea la bord doi cetăţeni francezi. În momentul identificării velierului, acesta plutea în derivă, aflându-se în imposibilitatea de a face manevre, ca urmare a unor defecţiuni.

La finalizarea acţiunilor de salvare, navele Gărzii de Coastă şi-a reluat misiunile în cadrul operaţiunii Frontex.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici