Aproape 3.000 de persoane au fost evacuate şi adăpostite în ultimele patru zile

Secretarul de stat Ioan Dascălu din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a declarat, într-o conferinţă de presă, că între 25 şi 28 ianuarie, au fost evacuate şi adăpostite de frig 2.776 de persoane, 31 rămânând cazate şi sâmbătă în unităţile MAI.

119 afișări
Imaginea articolului Aproape 3.000 de persoane au fost evacuate şi adăpostite în ultimele patru zile

Aproape 3.000 de persoane au fost evacuate şi adăpostite în ultimele patru zile (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Oficialul a precizat că 368 de utilaje aparţinând MAI continuă operaţiunile de deszăpezire.

Totodată, s-a anunţat că pe Autostrada A2 mai sunt pe firul către Bucureşti 25 de tiruri, iar către Constanţa 11.

Cele care sunt pe direcţia Capitalei au rămas pe autostradă din motive tehnice, urmând a fi ajutate să plece.

Potrivit statisticilor, din cauza zăpezii abundente şi a vântului puternic au fost afectate 13 judeţe, fiind închise, total sau parţial, 22 de drumuri naţionale, 74 de drumuri judeţene, autostrăzile A1 şi A2, precum şi trei sectoare şi Şoseaua de Centură a Capitalei (Ştefăneşti - Tunari, Jilava - Metro Militari, Tunari - Fundulea).

În perioada viscolului, între 25 şi 26 ianuarie au fost adăpostite 1.847 de persoane, între 26 şi 27 ianuaie un număr de 1.389, iar între 27 şi 28 ianuarie un număr de 340 de persoane.

Totodată, au fost cazate, între 26 şi 27 ianuarie, un număr de 1.259 de persoane în unităţile MAI, iar între 27 şi 28 ianuarie un număr de 116 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici