Aproape 300 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti într-o singură zi

Aproape 300 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti într-o singură zi, pentru neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor, în urma unei acţiuni care a avut loc în 21 de judeţe, informează, luni, Poliţia Română.

487 afișări
Imaginea articolului Aproape 300 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti într-o singură zi

Aproape 300 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti într-o singură zi (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Acţiunea poliţiştilor de la Rutieră a avut loc în 5 august, în judeţele Argeş, Bihor, Brăila, Braşov, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş şi Tulcea, fiind vizaţi şoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului prin locurile special amenajate şi semnalizate, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

În timpul acţiunii, poliţiştii au dat 2.223 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 287 permise de conducere în vederea suspendării.

În 5 august s-a produs un singur accident rutier din cauza neacordării priorităţii de trecere a pietonilor, în judeţul Arad, în urmă căruia o persoană a fost rănită grav.

Anul trecut, în aceeaşi zi, au fost înregistrate trei accidente, în urma cărora trei persoane au fost rănite grav.

Acţiunea a fost desfăşurată de serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliţie din cele 21 de judeţe, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici