Aproape 34.000 de candidaţi la facultăţile Universităţii din Bucureşti: 13 pe loc la Mate-Info

  • Aproape 34.000 de candidaţi s-au înscris la cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti
  • Acesta este cel mai mare număr de înscrieri din ultimii patru ani
  • Cea mai mare concurenţă pe un loc bugetat a fost la Facultatea de Matematică şi Informatică - 13 pe loc.
3413 afișări
Imaginea articolului Aproape 34.000 de candidaţi la facultăţile Universităţii din Bucureşti: 13 pe loc la Mate-Info

13 studenţi pe loc, la Mate-Info

În cadrul admiterii la studii de licenţă, sesiunea de vară 2020, cele 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti au înregistrat un număr de aproape 34.000 de candidaţi, cel mai mare număr de înscrieri din ultimii patru ani, potrivit unui comunicat transmis marţi de către Universitatea din Bucureşti. 
 
Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea din Bucureşti a scos la concurs, în sesiunea iulie 2020 a admiterii la licenţă, un număr de 4.415 locuri bugetate. Cu 33.917 de candidaturi depuse de absolvenţii de bacalaureat, Universitatea din Bucureşti a înregistrat o concurenţă de 7.68 candidaţi înscrişi/loc bugetat.
 
Cea mai mare concurenţă pentru un loc bugetat s-a înregistrat la Facultatea de Matematică şi Informatică –peste 13 candidaţi pe loc.
 
Au urmat Facultatea de Administraţie şi Afaceri, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială – fiecare cu peste 10 candidaţi pe loc; Facultatea de Litere – peste 9 candidaţi pe loc; Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine – cu aproape 9 candidaţi pe loc.
 
La admiterea 2020, 87 elevi olimpici au ales Universitatea din Bucureşti. Dintre ei, 39 au optat pentru Facultatea de Matematică şi Informatică, 38 pentru Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, cinci pentru Facultatea de Fizică, iar alţi 3 pentru Facultatea de Geografie.
 
Admiterea 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăţi ale Universităţii din Bucureşti a fost adaptat, în contextul COVID-19, astfel încât majoritatea facultăţilor au oferit viitorilor studenţi şi masteranzi un proces online de înscriere şi de admitere.
 

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Universitatea din Bucureşti,

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici