Aproape 4.000 de poliţişti au participat la marşul spre Guvern (Video ProTV) - Mediafax

Video Aproape 4.000 de poliţişti au participat la marşul spre Guvern (Video ProTV)

Marşul celor aproximativ 4.000 de poliţişti care au mers pe Bulevardul Magheru din Capitală, pe traseul piaţa George Enescu - sediul Guvernului, solicitând modificarea legislaţiei pentru a primi asistenţă juridică în cazuri privind serviciu şi asigurări de viaţă, s-a încheiat.

17 afişări

Poliţiştii au ajuns, în jurul orei 12.40, în zona staţiei demetrou Piaţa Victoriei, în apropiere de sediul Guvernului României,punctul final al marşului pe care l-au organizat, sâmbătă, laBucureşti.

La finalul protestului, secretarul general al SindicatuluiNaţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC),Toader Paraschiv, a declarat pentru MEDIAFAX că nu-şi poate reproşanimic în legătură cu modul în care a fost organizat aceste marş. Deasemenea, un oficial al Biroului Circulaţie al Poliţiei Capitaleil-a felicitate pe Paraschiv şi a spus că nu s-a semnalat niciun felde incident în timpul marşului.

Protestatarii veniţi din ţară au fost aşteptaţi la punctul finalal marşului de autocarele şi maşinile cu care au venit înCapitală.

Cei aproape 4.000 de poliţişti adunaţi, sâmbătă, la mitingulorganizat în piaţa din faţa Ateneului Român au pornit în marş spreGuvern, în jurul orei 12.00, deplasându-se pe stradă, într-ocoloană încadrată de poliţişti cu veste reflectorizante, purtândpancarte şi steaguri.

Paraschiv a dat tonul începerii marşului în ordin milităresc,rugând toţi poliţiştii prezenţi în piaţa George Enescu să seîncoloneze, pe judeţe, în ordine alfabetică.

Poliţiştii au plecat în marş pe traseul Calea Victoriei - stradaD.I. Dobrescu - Bulevardul Magheru - Bulevardul Lascăr Catargiu -Piaţa Victoriei - Bulevardul Aviatorilor, fără a se opri în faţaGuvernului.

Manifestanţii au fost îmbrăcaţi în uniforme şi unii dintre eipurtau veste reflectorizante. Aceştia ţineau pancarte cu mesaje ca"Demnitatea poliţistului este molestată într-un sistem imunadevărului", "M.I.R.A...re mare când e vorba de: parteneriat,dialog, comunicare, apreciere, imagine" sau "Asigură-mi viaţapentru siguranţa ta" şi fluturau steaguri.

Circulaţia a fost restricţionată, temporar, pe BulevardulMagheru din Capitală, în sensul dintre Piaţa Unirii spre PiaţaVictoriei, pentru a permite deplasarea coloanei de poliţişti, deaproape un kilometru şi jumătate. Manifestanţii s-au deplasat peprima bandă de circulaţie, asistaţi de poliţişti pe motociclete,iar maşinile au circulat pe celelalte două benzi, şoferiisolidarizându-se cu manifestanţii.

Protestatarii cer modificarea legislaţiei, pentru casancţionarea faptelor de ultraj să poată fi făcută mai uşor şi săexiste posibilitatea încheierii asigurărilor de viaţă pentrupoliţişti, pentru acest din urmă punct fiind necesară emiterea uneiHotărâri de Guvern. Aceştia solicită şi majorarea bugetul alocatMinisterului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) pentrucheltuieli materiale, pentru buna desfăşurare a activităţilorPoliţiei.

Secretarul general al SNPPC a criticat, sâmbătă, în discursulsusţinut în timpul mitingului din piaţa George Enescu, declaraţiilefăcute de oficiali din MIRA potrivit cărora marşul de sâmbătă s-arputea tranforma într-un fisco, explicând că acest lucru nu esteposibil, întrucât există ordine şi disciplină.

Paraschiv a adăugat că, potrivit unor surse, MIRA ar pregăti unnou regulament de ordine interioară, iniţiativă pe care acriticat-o spunând că MIRA se pregăteşte să-i înveţe pe poliţişticum să-şi salute superiorii.

Pe parcursul celor 90 de minute de discursuri şi declaraţii dintimpul mitingului din piaţa George Enescu au luat cuvântul şioficiali ai sindicatelor poliţiştilor din Bulgaria, Belgia, Scoţia,Spania şi Slovacia, care s-au alăturat protestului colegilor lordin România.

Aceştia au susţinut că trebuie să existe dialog social întresindicatul poliţiştilor şi autorităţile statului şi că esteinadmisibil ca poliţistul să nu aibă o asigurare de viaţă.

Conducerea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative(MIRA) a anunţat însă că marşul şi mitingul poliţiştilor suntnejustificate, având în vedere că, în urma discuţiilor cu aceştia,au fost găsite deja soluţii pentru rezolvarea cereriloracestora.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
POLIŢIŞTI ,
PROTEST ,
marş ,
sindicate ,
europa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.