Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere într-o singură zi

Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere, sâmbătă, printre aceştia fiind şi doi tineri care conduceau pe Autostrada Bucureşti - Constanţa cu aproape 200 de kilometri pe oră.

47 afișări
Imaginea articolului Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere într-o singură zi

Aproape 450 de şoferi au rămas fără permise de conducere într-o singură zi (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Peste 2.200 de poliţişti de la Rutieră şi de la Ordine Publică au participat la acţiunea "Alege viaţa!" desfăşurată la nivel naţional, sâmbătă, între orele 15.00 şi 19.00, arată Poliţia Română într-un comunicat de presă.

În patru ore, 445 de şoferi au rămas fără permise de conducere, poliţiştii constatând peste 80 de infracţiuni. De asemenea, în timpul acţiunii au fost găsite trei maşini declarate furate şi au fost identificaţi cinci suspecţi de furt.

"Unul dintre obiectivele urmărite prin derularea acestei campanii preventive a fost creşterea gradului de siguranţă rutieră şi reducerea victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie. Astfel, dacă în aceeaşi zi a anului 2009 s-au produs 37 de accidente rutiere grave, soldate cu 11 morţi şi 32 de răniţi grav, urmare a activităţilor desfăşurate de către poliţişti, la data de 2 octombrie 2010 s-au comis 20 de accidente grave (-17), soldate cu 2 morţi (-9) şi 27 de răniţi grav (-5)", au precizat reprezentanţii Poliţiei Române.

Aceştia au menţionat că niciun accident nu a fost produs pe fondul vitezei excesive.

Printre şoferii care au rămas fără permise sunt şi doi bucureşteni, în vârstă de 32 şi, respectiv, 30 de ani, care au fost surprinşi de aparatul radar, pe Autostrada Bucureşti - Constanţa, la volanul a două autoturisme de lux, conducând cu viteze de 200 şi, respectiv, 185 de kilometri pe oră. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, fiindu-le totodată reţinute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Unui alt bucureştean, care a condus cu viteza de 120 de kilometri pe oră în localitatea Haret, judeţul Vrancea, i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile.

Într-un alt caz, pe Şoseaua Andronache din Bucureşti poliţiştii au observat într-o maşină care circula dinspre Voluntari spre Şoseaua Colentina că persoana care stătea pe scaunul din dreapta şoferului avea o seringă hipodermică în braţ. Pentru că şoferul maşinii nu a oprit la semnalele poliţiştilor, aceştia au plecat în urmărirea autoturismului, pe care au reuşit să îl oprească în oraşul Pantelimon. În maşină poliţiştii au găsit trei tineri, cu vârste între 22 şi 26 de ani, din localitatea ilfoveană Afumaţi, iar în urma verificărilor au constatat că şoferul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, iar maşina fusese furată din judeţul Buzău.

"La controlul corporal sumar efectuat asupra unuia dintre ocupanţii autoturismului au fost depistate două seringi hipodermice, o fiolă spartă cu urme de substanţă de culoare albă, o pilă pentru unghii pe vârful căreia se evidenţia o substanţă albă şi un briceag multifuncţional. În autoturism au fost depistate mai multe perechi de mănuşi, diverse obiecte şi scule care pot fi folosite la spargeri de autoturisme sau locuinţe, a căror prezenţă cei trei nu au putut-o justifica", a precizat sursa citată.

Şoferul maşinii a fost dus la sediul INML "Mina Minovici", pentru a se stabili, în baza probelor recoltate, dacă a consumat substanţe stupefiante.

"Ca urmare a solicitării celor trei persoane, două au primit asistenţă medicală pentru consumul de substanţe interzise, cel de-al treilea aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice", potrivit Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici