Aproape 50 de accidente rutiere soldate cu 14 morţi şi 38 de răniţi grav, în perioada Revelionului

Aproape 50 de accidente grave, în care 14 persoane au murit şi 38 au fost rănite, s-au produs în ultima zi a anului trecut şi în primele două zile din 2012, iar 90 de şoferi prinşi băuţi la volan au rămas fără permise şi vor fi cercetaţi penal, potrivit Poliţiei Române.

614 afișări
Imaginea articolului Aproape 50 de accidente rutiere soldate cu 14 morţi şi 38 de răniţi grav, în perioada Revelionului

Aproape 50 de accidente rutiere soldate cu 14 morţi şi 38 de răniţi grav, în perioada Revelionului (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

În perioada 31 decembrie 2011- 2 ianuarie 2012, peste 2.500 de poliţişti au desfăşurat acţiuni care au vizat în special prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza vitezei excesive şi a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, pe şoselele din ţară au fost amplasate 600 de aparate de supraveghere a traficului rutier şi înregistrare a vitezei de deplasare a maşinilor, se arată într-un comunicat de presă de marţi al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În cele trei zile s-au produs 46 de accidente grave de circulaţie, cu şase mai puţine decât în perioada similară a anului trecut. În urma accidentelor, 14 persoane au decedat (cu trei mai multe decât în perioada similară a anului trecut) şi 38 au fost rănite grav (cu 15 mai puţine).

Cele mai multe accidente s-au produs din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum, a neatenţiei în conducere şi a depăşirilor neregulamentare.

Totodată, în cele trei zile poliţiştii au constatat 90 de infracţiuni privind conducerea autovehiculelor de către persoane având o alcoolemie peste limita legală, în toate aceste cazuri fiind întocmite dosare penale.

De asemenea, poliţiştii rutieri au depistat peste o sută de abateri de la legislaţia rutieră privind consumul de alcool la volan, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă şi reţinute permisele de conducere pentru suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile, potrivit sursei citate.

Poliţia Română precizează că astfel de acţiuni se vor intensifica până la data de 8 ianuarie 2012, toţi şoferii opriţi în trafic urmând să fie testaţi cu aparatul etilotest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici