Aproape 700 de şoferi au rămas fără permise de conducere într-o singură zi

Aproape 700 de şoferi au rămas fără permise într-o singură zi, cei mai mulţi pentru că au mers cu viteză mai mare decât cea cu care puteau circula, au depăşit prin locuri nepermise, nu au acordat prioritate de trecere sau pentru că au condus băuţi.

185 afișări
Imaginea articolului Aproape 700 de şoferi au rămas fără permise de conducere într-o singură zi

Aproape 700 de şoferi au rămas fără permise de conducere într-o singură zi (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Peste 4.600 de poliţişti de la Rutieră au verificat marţi aproape 35.800 de autovehicule, în urma controalelor fiind depistate 136 de infracţiuni, dintre care 112 la regimul rutier, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Poliţiei Române.

Poliţiştii au reţinut 678 de permise de conducere, dintre care 277 pentru neacordare de prioritate pietonilor, câte 111 pentru depăşire neregulamentară sau a vitezei legale, 66 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 53 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi şase pentru defecţiuni tehnice.

Totodată, poliţiştii au dat peste 19.000 de amenzi, în valoare de aproape 2,9 milioane de lei, dintre care 18.000 pentru încălcarea regulilor rutiere.

Cele mai multe amenzi au fost date şoferilor care au condus cu viteză mai mare decât cea permisă (5.765) şi celor care au fost prinşi fără centura de siguranţă (2.925). Alte 2.556 de amenzi au fost date pentru traversare neregulamentară, 549 pentru defecţiuni tehnice, 275 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 201 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 112 pentru depăşire neregulamentară.

Totodată, poliţiştii au dat 66 de amenzi pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 50 pentru lipsa asigurării RCA, 46 pentru consum de alcool, 40 pentru trecere pe culoarea roşie a semaforului, 24 pentru nerespectarea legislaţiei privind transporturile rutiere, 17 pentru nerespectarea timpilor de condus şi de odihnă, restul sancţiunilor fiind aplicate pentru alte fapte.

În timpul controalelor poliţiştii au retras 349 de certificate de înmatriculare, dintre care 165 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 144 pentru defecţiuni tehnice şi 45 pentru lipsa asigurării.

De asemenea, în 20 cazuri a fost dispusă indisponibilizarea vehiculelor, iar în alte patru situaţii s-a luat măsura suspendării dreptului de folosire a maşinilor.

Acţiunile în trafic au avut loc în perioada 26-28 noiembrie, fiind dispuse de şeful Poliţiei Române în urma analizei evoluţiei accidentelor rutiere produse în ultima perioadă. Controalele au fost coordonate de Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din Poliţia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici