Aproape o mie de poliţişti şi jandarmi acţionează pe litoral în sezonul estival

Aproximativ 800 de poliţişti şi jandarmi constănţeni şi peste 160 detaşaţi din ţară vor fi prezenţi pe litoralul românesc al Mării Negre în acest sezon estival, urmând să acţioneze în sistem integrat pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, în cadrul Planului de acţiune "Litoral 2017".

118 afișări
Imaginea articolului Aproape o mie de poliţişti şi jandarmi acţionează pe litoral în sezonul estival

Aproape o mie de poliţişti şi jandarmi acţionează pe litoral în sezonul estival

Şefii structurilor MAI din judeţul Constanţa au declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că vor acţiona integrat pe timpul sezonului estival 2017, în baza Planului de acţiune „Litoral 2017”.

Potrivit reprezentanţilor MAI din Constanţa, în perioada 1 iulie - 3 septembrie, zilnic, 447 de poliţişti vor acţiona, în sistem integrat, pentru siguranţa cetăţenilor. Dintre aceştia, 283 de poliţişti sunt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, iar 164 de poliţişti sunt de la alte inspectorate de poliţie judeţene, fiind detaşaţi pentru a acţiona în zona staţiunilor de pe litoral, pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru protejarea drepturilor şi a bunurilor turişitilor la malul mării. Poliţiştii care vor sosi pe litoral din teritoriu vor avea asigurată cazarea şi masa în apropierea zonelor unde vor fi detaşaţi.

În activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la ordine publică, poliţişti rutieri, de la acţiuni speciale, de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, criminalistică, transporturi şi de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, care acţionează, în sistem integrat, împreună cu colegio lor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, poliţiştii de la Rutieră vor monitoriza constant autostrada Soarelui, dar în special în weekenduri, când valorile de trafic sunt mai ridicate. În această perioadă va fi solicitat şi un elicopter, de la Inspectoratul de Aviaţie, pentru a monitoriza atât A2, cât şi DN 39 Constanţa – Mangalia.

Totodată, în această perioadă, vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor cum să nu devină victime ale hoţilor din camerele de hotel, din maşinp, de pe plajă. De asemenea, turiştii vor fi informaţi că este ilegal să conducă sub influenţa alcoolului.

„O atenţie deosebită este acordată şi taberelor şcolare existente în staţiunile de pe litoral, în cadrul cărora se vor derula campanii de prevenire în rândul elevilor. Reamintim că, anul trecut, s-a înregistrat o scădere cu peste 28 la sută a faptelor de natură penală, sesizate în staţiunile de la Marea Neagră”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Poliţiştilor li se vor alătura şi peste 300 de militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, care vor acţiona în localităţile Constanţa, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „TOMIS” Constanţa, în Năvodari şi staţiunile Mamaia, Costineşti, 2 Mai şi Vama Veche.

„În zonele de competenţă, echipaje de intervenţie vor fi în măsură să acţioneze în cel mai scurt timp, pentru aplanarea unor conflicte şi restabilirea ordinii publice în situaţia în care aceasta va fi tulburată, la sesizare din oficiu sau la solicitare, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă - 112”, susţine conducerea IJJ Constanţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici