Peste 400 de pompieri din ţară se află în staţiunile de pe litoral, pentru prevenirea problemelor

Peste 400 de pompieri din 14 judeţe ale ţării se află în staţiunile de pe litoral pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă. Cele zece subunităţi de intervenţie judeţene vor fi suplimentate cu personal şi tehnică specifică prin şase puncte de prim-ajutor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

361 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de pompieri din ţară se află în staţiunile de pe litoral, pentru prevenirea problemelor

Peste 400 de pompieri din ţară se află în staţiunile de pe litoral, pentru prevenirea problemelor

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de IGSU, în perioada următoare inspectori de prevenire vor participa alături de specialiştii constănţeni la acţiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiştilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă.

Totodată, prin dislocarea personalului operativ din 14 judeţe, peste 400 de pompieri vor fi la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral.

”Tehnica specifică de intervenţie - ambarcaţiuni, ambulanţe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, şenilate - va susţine misiunile orientate spre siguranţa celor care aleg să-şi petreacă timpul liber pe litoral”, arată IGSU.

Conform aceleiaşi surse, în fiecare weekend, mai multe echipaje vor asigura intervenţiile, inclusiv cele medicale de urgenţă, pe A2 si A4, cu personal şi tehnică din judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, în zonele intens circulate din municipiul Constanţa, Inspectoratul Judeţean va înfiinţa 15 puncte de lucru temporare, faţă de cele nouă existente anul trecut.

”Gradul de siguranţă a constănţenilor şi a celor care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoral va fi consolidat prin suplimentarea celor 10 subunităţi de intervenţie judeţene, cu personal şi tehnică specifică care vor încadra 6 puncte de prim-ajutor, 8 puncte de lucru pentru stingerea incendiilor şi un punct de lucru pentru salvarea din mediul acvatic. De asemenea, la intrările principale din municipiul Constanţa -Valul lui Traian, Ovidiu şi Agigea - vor fi disponibile, pentru intervenţia imediată, autospeciale de stingere prevăzute cu module de descarcerare”, mai arată IGSU.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici