Aproape o sută de poştaşi cu măşti înfăţişând animale au protestat în faţa Prefecturii Arad

Aproape o sută de poştaşi au protestat, joi, în faţa Prefecturii Arad, purtând măşti din plastic care înfăţişau monştri şi diverse animale, iar pe toată durata protestului oamenii au fluierat şi strigat "Demisia".

196 afișări
Imaginea articolului Aproape o sută de poştaşi cu măşti înfăţişând animale au protestat în faţa Prefecturii Arad

Aproape o sută de poştaşi cu măşti înfăţişând animale au protestat în faţa Prefecturii Arad (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Poştaşii s-au adunat în faţa Prefecturii Arad în jurul orei 15.00 pentru a picheta instituţia, solidarizându-se astfel cu ceilalţi colegi din ţară care au protestat şi susţinând toate revendicările formulate de sindicat la nivel naţional.

Cei aproape o sută de participanţi la protest purtau măşti din plastic pentru copii, înfăţişând monştri şi diverse animale.

"Le-am cumpărat din bazar cu un leu bucata. Le purtăm simbolic, pentru şefii noştri de la Bucureşti care ne-au ameninţat că ne identifică şi ne sancţionează", a spus un participant.

Pe parcursul protestului, jandarmii care îi supravegheau pe poştaşi le-au cerut să-şi dea jos măştile, pentru că riscă să fie amendaţi cu până la 3.000 de lei. Unii dintre participanţi nu s-au conformat, însă nu au fost aplicate sancţiuni.

Poştaşii au folosit vuvuzele, fluiere şi megafoane pentru a face zgomot şi au strigat "Demisia! Demisia!", spunând că doresc schimbarea conducerii companiei.

"Suntem îngrijoraţi pentru locurile de muncă. În Arad vor fi desfiinţate câteva oficii poştale, ceea ce va afecta şi populaţia, iar oficiile care vor rămâne vor fi supraaglomerate, în condiţiile în care volumul de muncă este şi acum foarte mare", a spus un protestatar.

"Un agent poştal are un salar de 600 de lei. Nu se poate trăi cu aceşti bani, dar şi aşa vor să ne mai taie din el cu zile libere neplătite şi să ne mai ia din bonurile de masă. Asta deşi toate produsele şi serviciile sunt mai scumpe", a declarat, la rândul său, preşedintele filialei locale a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Ilie Tripa.

El a spus că angajaţii mai protestează faţă de lipsa de rechizite şi faţă de condiţiile de muncă.

"Oamenii noştri cumpără aceste rechizite din librării, cum pot. Oficiile arată jalnic, cu pereţi murdari, cu mucegai, ceea ce ne expune în permanenţă la boli profesionale", a spus Tripa.

Acţiunea s-a încheiat la ora 17.00, după ce o delegaţie a protestatarilor a urcat la prefect pentru a-i prezenta nemulţumirile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici