Aproape o tonă de carne şi sute de kilograme de peşte, confiscate din pieţele din Capitală

Peste 800 de kilograme de carne, 300 de kilograme de peşte şi peste 9.000 de ţigarete au fost confiscate, în două zile de controale, din mai multe pieţe situate în sectoarele 3 şi 5 ale Bucureştiului, fiind deasemenea aplicate amenzi de 43.000 de lei, anunţă, miercuri, Poliţia Capitalei.

332 afișări
Imaginea articolului Aproape o tonă de carne şi sute de kilograme de peşte, confiscate din pieţele din Capitală

Aproape o tonă de carne şi sute de kilograme de peşte, confiscate din pieţele din Capitală (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Printr-un comunicat de presă, Poliţia Capitalei anunţă că în zilele de 26 şi 27 aprilie, au făcut, împreună cu inspectorii ANSVSA controale în pieţe din sectoarele 3 şi 5, fiind astfel întocmite mai multe dosare penale după ce s-a descoperit marfă fără acte de provenineţă sau neconformă.

"Au fost indisponibilizate în vederea confiscării peste 800 kg de carne, ce era păstrată în condiţii improprii comerţului sau avea termenul de valabilitate expirat, peste 300 kg de peşte şi produse din peşte, aproximativ 100 de litri de alcool şi peste 9.000 de ţigarete.", se mai arată în comunicatul poliţiei.

Oamenii legii dau şi exemplul unei societăţi comerciale din sectorul 3 unde administratorul nu avea acte de provenineţă pentru 670 kg de mezeluri şi 580 de ouă, marfa fiind astfel indisponibilizată şi deschis dosar penal pentru evaziune fiscală.

Controalele anunţate de Poliţia Capitalei, miercuri, fac parte din şirul de acţiuni desfăşurate în pragul Sărbătorilor Pascale de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici