Aproximativ 1.500 de apartamente din Piteşti, fără căldură de trei zile - VIDEO

Aproximativ 1.500 de apartamente din Piteşti sunt, de trei zile, fără căldură, după ce Distrigaz a întrerupt furnizarea gazelor naturale în urma unor sesizări ale oamenilor, care au reclamat că simt miros de gaze în cartierele în care locuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

282 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.500 de apartamente din Piteşti, fără căldură de trei zile - VIDEO

Aproximativ 1.500 de apartamente din Piteşti, fără căldură de trei zile - VIDEO

Luni, sute de persoane din mai multe cartiere din Piteşti au sunat la 112 să anunţe că au sesizat mi­ros de gaze în cartierele în care locuiesc.

Pompierii au intervenit, constatând că viaţa cetăţenilor nu este în pericol, fiind vorba despre o supraodorizare cu mercaptan. Aceleaşi asigurări le-au dat şi echipele de la Distrigaz, dar în urma controalelor au depistat defecţiuni la instalaţiile de utilizare. Astfel, peste şapte sute de apeluri telefonice au fost înregistrate, marţi, la Distrigaz, prin care oamenii anunţau că le-a fost oprită furnizarea ga­zelor naturale.

Echipele de intervenţie se află în teren, dar miercuri abia fusese rezolvată problema în cazul a 14 scări de bloc din cele 72 unde gazele au fost sistate.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că situaţia este monitorizată în permanenţă.

"Distrigaz a întrerupt încă de la începutul acestei sptămâni furnizarea gazelor naturale până la remedierea deficienţelor constate. În urma discuţiilor purtate cu directorul de la Distrigaz şi alte autorităţi implicate, s-a stabilit să se lucreze la foc continuu, înclusiv pe 1 şi 2 decembrie. Iniţial au fost sistate gazele la 72 de scări de bloc, fiind afectate 1.600 de apartamente. Miercuri, a fost remediată problema în cazul a 14 scări de bloc, iar la alte opt se fac probe. Monitorizăm în permanenţă situaţia“, a spus Cristian Soare.

În timp ce unii piteşteni sunt nemulţumiţi de situaţia prin care trec, alţii apreciază efortul pe care echipele de intervenţie îl fac, muncind în ziua lor liberă.

"De azi dimineaţă au venit băieţii aici şi chiar au muncit. Mâine sigur o să avem gaze”, a declarat o tânără, care spune că a ajuns la apartament abia marţi şi că nu a suferit din cauza sistării gazelor în blocul în care locuieşte împreună cu soţul şi copilul, având calorifer electric.

"E bătaie de joc. Ţinem copiii înveliţi cu câte trei pături, numai să nu moară de frig în casă. Nu ne-a spus nimeni când o să se rezolve. Au pus un afiş pe uşa de la intrare în bloc, cum că vor sista gazele şi atât. Să le fie ruşine să vină să ne ia banii pe facturi", a spus o altă piteşteancă.

Viceprimarul muncipiului Piteşti, Sorin Apostoliceanu, a declarat că problema furnizării gazelor naturale a început luni, când foarte mulţi oameni au sunat la Distrigaz, dar şi la Primărie.

"Au fost ceva scăpări de gaze, am înţeles de la cei de la Distrigaz, din cauza unei probleme care a apărut la staţia de la Bascov. Au venit şi au oprit furnizarea de gaze din cauza pericolului. Din păcate, nici acum au dat drumul. După reglementările celor de la Distrigaz, oamenii ar trebui să cheme o firmă care este autorizată de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei şi să facă verificări la bloc, să vadă dacă sunt sau nu scăpări de gaze şi abia apoi cei de la Distrigaz vin şi repornesc furnizarea de gaze naturale. Mai sunt afectate aproximativ 1.500 de familii. Nu au nici căldură, nu îşi pot pregăti nici hrana. (...) Din păcate oamenii vor fi puşi să plătească reparaţiile. Distrigaz este o firmă particulară, ca şi firmele care fac aceste autorizări. Nu putem să îi ajutăm cu nimic. (...) Acestea sunt reglementările. Nu se poate porni cu forţa furnizarea de gaze naturale pentru că există pericolul să sară în aer, să se întâmple nenorociri. Cei de la Distrigaz au suplimentat echipele. (...) Se va lucra pentru rebranşare inclusiv mâine, poimâine şi tot weekend-ul", a declarat viceprimarul muncipiului Piteşti.

Potrivit reprezentanţilor Distrigaz, măsura sistării alimentării cu gaze naturale va fi în vigoare până la remedierea defectelor de către firme a­­utorizate.

"În urma supraodorizării accidentale apărute luni în municipiul Piteşti (situaţie generată de o disfuncţionalitate a­­părută în sistemul naţional de transport al gazelor naturale operat de către Transgaz la staţia de reglare-măsurare din localitatea Bascov), a fost înregistrat un număr crescut de apeluri în dispeceratul Distrigaz Sud Reţele din partea clienţilor, reclamând miros de gaze naturale. Echipele companiei au mers în teren şi au făcut verificări privind eventuale scurgeri de gaze pe sistemul de distribuţie în veci­­­nătatea imobilelor în care au fost reclamate situaţiile respective. Cu această o­cazie, echipele companiei au constatat defecte pe instalaţiile de utilizare comune ale imobilelor verificate şi din motive de si­­guranţă şi respectând legislaţia în vigoare s-a luat măsura sistării alimentării cu gaze naturale până la remedierea defectelor de către firme a­­utorizate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în do­­­­­meniul E­nergiei. Circa 50 de scări de bloc din municipiul Piteşti sunt în această situaţie. Reamintim că, începând cu aprilie 2009, conform prevederilor legislative, res­­ponsabilitatea întreţinerii, exploatării şi mentenanţei insta­­laţiilor de u­­tlizare a gazelor naturale aparţine clientului“, au arătat, într-un comunicat, reprezentanţii Distrigaz Sud.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici