Aproximativ 2.800 de locuitori ai unei comune vâlcene, rămaşi izolaţi în urma unei viituri

Cei aproximativ 2.800 de locuitori ai comunei vâlcene Muereasca au rămas izolaţi după ce podul provizoriu din comună, construit din tuburi de ciment, a fost distrus de o viitură puternică provocată de precipitaţiile abundente din ultimele zile.

205 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 2.800 de locuitori ai unei comune vâlcene, rămaşi izolaţi în urma unei viituri

Aproximativ 2.800 de locuitori ai unei comune vâlcene, rămaşi izolaţi în urma unei viituri (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

În ultimele 12 ore, în zonă a plouat torenţial, iar apa a distrus ruta ocolitoare de peste pârâu, realizată în condiţiile în care podul folosit în mod uzual este în modernizare.

"Viitura a distrus această rută ocolitoare peste pârâul Muereasca, un pod provizoriu realizat din tuburi de ciment, după ce a plouat, iar debitul apei a crescut foarte mult. La un moment dat apa era atât de mare încât s-a format un lac de acumulare. La 30 de metri în amonte este podul în construcţie, care este modernizat şi consolidat, termenul de finalizare fiind 15 august. În acest moment sunt izolaţi 2.800 de locuitori din comuna formată din şapte sate, unde nu poate ajunge ambulanţa, nu pot ajunge pompierii, oamenii nu pot merge la serviciu, iar copiii nu pot ajunge la şcoală. Nici maşinile de aprovizionare cu alimente nu au acces în comună. Este vorba despre drumul judeţean care face legătura între DN 7 şi Mănăstirea Frasinei, lung de 13 kilometri, din drumul naţional şi până la intrarea în comună fiind un kilometru şi jumătate", a declarat, luni, primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu.

Primarul a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a anunţat Prefectura Vâlcea, iar la faţa locului au ajuns specialişti care încearcă să găsească o soluţie pentru refacerea podului provizoriu.

"Avem şi câteva utilaje, vom încerca să decolmatăm zona, să recuperăm tuburile de ciment dislocate şi să reîncărcăm cu pământ zona afectată pentru ca ulterior să reaşezăm tuburile şi să refacem ruta provizorie. Nu este prima oara când avem probleme cu acest pârâu când plouă abundent", a mai spus primarul din Muereasca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici