Aproximativ 200 de sindicalişti au protestat la Cotroceni

Aproximativ 200 de sindicalişti au protestat, joi, la Palatul Cotroceni şi cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, pe care i-au acuzat că au minţit, una dintre pancartele aduse de protestatari fiind cu poza premierului, pe care scria "Dacă nu ştiaţi, incompetenţa are o faţă umană".

26 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 200 de sindicalişti au protestat la Cotroceni

Aproximativ 200 de sindicalişti au protestat la Cotroceni

Cei aproximativ 200 de sindicalişti au protestat timp de o oră la Palatul Cotroceni, iar alţi sindicalişti s-au adunat la sediului Guvernului pentru a protesta faţă de măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor.

Protestatarii de la Palatul Cotroceni au strigat "Demisia" şi aveau pancarte pe care scria "Jos Guvernul" "Aţi minţit, trebuie să plecaţi, nimeni nu mai are nevoie de voi", "Dacă nu ştiaţi, incompetenţa are o faţă umană", pe aceasta fiind afişată poza premierului Emil Boc.

Protestele de la sediile Preşedinţiei şi Guvernului au fost organizate de toate cele cinci confederaţii sindicale, ca reacţie faţă de măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare propuse în urma negocierilor cu FMI.

Sindicaliştii vor protesta la sediile Preşedinţiei şi Guvernului şi vineri, iar după o pauză în weekend, vor continua acţiunile de protest luni şi marţi, urmând să hotărască dacă vor intra toţi bugetarii în grevă generală pe termen nelimitat, ca urmare a măsurilor de austeritate anunţate de autorităţi.

Confederaţiile sindicale au anunţat şi un miting de amploare în Piaţa Victoriei, în 19 mai, la care vor participa aproximativ 40.000 de sindicalişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici