Arad: Cozi la depozitul unde se distribuie alimentele de la Uniunea Europeană - FOTO

Aproape o treime dintre beneficiarii alimentelor provenite de la Uniunea Europeană şi le-au ridicat în mai puţin de două zile, la Arad, fiind vorba despre peste 2.000 de persoane care s-au prezentat, de miercuri dimineaţă, la depozitul unde are loc distribuirea ajutoarelor şi unde s-au format cozi.

285 afișări
Imaginea articolului Arad: Cozi la depozitul unde se distribuie alimentele de la Uniunea Europeană - FOTO

Arad: Cozi la depozitul unde se distribuie alimentele de la Uniunea Europeană (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC) Arad, aflată în subordinea Primăriei, distribuirea ajutoarelor europene constând în alimente a început miercuri dimineaţă, iar în prima zi s-au prezentat 1.400 de oameni, în timp ce în primele patru ore ale zilei de joi, alţi peste 600 de beneficiari.

La depozitul în care au fost descărcate alimentele şi de unde sunt distribuite s-au format cozi atât miercuri, cât şi joi, înainte de deschiderea porţilor, la ora 8.30, astfel că angajaţii au decis să înceapă activitatea mai devreme, la ora 8.00.

”Miercuri la prima oră erau 50 de persoane la coadă în faţa depozitului, iar astăzi (joi - n.r.) erau în jur de 30. Chiar dacă pe parcursul celor două zile au fost cozi, beneficiarii nu au aşteptat decât câteva minute, pentru că am organizat şase puncte de distribuire în hala de depozitare, cu ajutorul voluntarilor Crucii Roşii şi ai organizaţiei Cetatea Voluntarilor”, a declarat şefa DDAC, Oana Pârvulescu.

Prin Programul Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate 2014 0 - 2020 în Arad au ajuns pachete cu alimente pentru 6.635 de persoane, însă produsele vor fi suplimentate, pentru că lista actuală a beneficiarilor nu cuprinde şi anumite categorii de persoane.

Distribuirea pachetelor sosite se va încheia în câteva zile, iar până la Crăciun se estimează că şi persoanele de pe listele suplimentare îşi vor primi alimentele.

Anul trecut, în Arad au beneficiat de aceste ajutoare de la Uniunea Europeană aproximativ 9.000 de persoane.

O persoană va primi 24 de kilograme de alimente de bază, ambalate în două pachete de câte 12 kilograme. Fiecare pachet conţine trei kilograme de făină, trei kilograme de mălai, două kilograme de zahăr, o pungă de paste făinoase, doi litri de ulei, patru conserve de carne de porc, trei de carne de vită şi cinci de ficat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici