Arad: Două drumuri judeţene şi zeci de hectare de terenuri agricole, inundate

Două drumuri judeţene au fost inundate în Arad, sâmbătă seară, din cauza revărsării unor cursuri de apă, fiind afectate şi zeci de hectare de terenuri agricole.

28 afișări
Imaginea articolului Arad: Două drumuri judeţene şi zeci de hectare de terenuri agricole, inundate

Arad: Două drumuri judeţene şi zeci de hectare de terenuri agricole, inundate (Sursa: www.inhga.ro)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, duminică dimineaţă, DJ 708 era acoperit cu apă pe mai multe porţiuni, între localităţile Dieci şi Crocna şi între localităţile Dieci şi Revetiş. Aici, Crişul Alb a ieşit din albie ca urmare a căderilor abundente de precipitaţii, iar apa ajungea la un nivel 35 de centimetri pe carosabil, făcând dificilă circulaţia cu maşini mici.

În zona Dieci au fost inundate de Crişul Alb şi circa 50 de hectare de teren agricol, iar în comuna Almaş este posibilă inundarea Staţiei CFR, dacă ploile vor continua, pentru că aceasta este situată aproape de malul Crişului Alb.

Canalul Tăut s-a revărsat în comuna Beliu, inundând o porţiune de 200 de metri din drumul judeţean 793B, fără să fie întreruptă circulaţia, iar în comuna Craiva râul Sartiş a inundat circa 25 de hectare de terenuri agricole şi păşuni.

Autorităţile locale sunt în stare de alertă şi spun au pregătit saci şi nisip pentru crearea de diguri de protecţie, în caz că apele ameninţă şi zone locuite.

Ministerul Mediului a transmis atenţionări cod portocaliu către prefecturile judeţelor Arad şi Hunedoara şi cod galben pentru judeţele Bihor, Timiş şi Caraş-Severin, avetizând că până duminică, la ora 12.00, există riscul producerii unor inundaţii pe unele râuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici