Arad: Şapte persoane, între care 6 vietnamezi, condamnate la închisoare după ce au cultivat canabis

Şapte persoane, între care şase cetăţeni vietnamezi, au fost condamnaţi, luni, de Tribunalul Arad, la închisoare cu executare pentru trafic de droguri, fiind acuzate că au cultivat canabis în trei hale ale unor foste ferme.

130 afișări
Imaginea articolului Arad: Şapte persoane, între care 6 vietnamezi, condamnate la închisoare după ce au cultivat canabis

Arad: Şapte persoane, între care 6 vietnamezi, condamnate la închisoare după ce au cultivat canabis (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Prin sentinţa dată de Tribunalul Arad, şase cetăţeni vietnamezi şi un român care s-ar fi ocupat de plantaţiile de canabis au fost condamnaţi la închisoare cu executare, pedepsele fiind cuprinse între şase şi nouă ani.

Cei şapte au fost condamnaţi pentru trafic de droguri şi vor executa pedepsele în România, judecătorii respingând o cerere formulată de către procurori pentru expulzarea vietnamezilor.

Cinci dintre vietnamezi se aflau deja în arest preventiv, iar ceilalţi doi inculpaţi erau judecaţi în libertate.

"Decizia instanţei nu este definitivă, iar cinci dintre suspecţi au declarat deja apel", a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban.

Conform sentinţei, toate cantităţile de droguri descoperite în trei hale închiriate de către suspecţi au fost confiscate, iar fiecare dintre cei şapte va plăti 4.000 de lei cheltuieli judiciare.

La începutul lunii martie, poliţiştii şi procurorii au făcut cinci percheziţii, descoperind plantaţii de canabis în hale ale unor foste ferme de tip CAP, situate în localitatea Iratoş, aflată la circa 15 kilometri de municipiul Arad, lângă graniţa cu Ungaria.

Anchetatorii spuneau că de plantanţii s-au ocupat câţiva vietnamezi, care intenţionau să vândă în străinătate drogurile produse.

Halele erau amenajate special pentru culturile de canabis, având instalaţii de udare, ventilaţie şi pentru iluminat artificial.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, atât de la ferme, cât şi din subsolul unui imobil din Arad, aproximativ 3.000 de fire de plante, aflate în ghivece, dar şi 30 de kilograme de canabis uscat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici