Arafat, despre închiderea pieţelor: E posibil să genereze o aglomeraţie în magazine

  • Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a admis, vineri seara, că închiderea pieţelor care funcţionează în spaţii închise poate genera aglomeraţii în supermarketuri sau alte magazine,
  • Acesta susţine că acolo lucrurile sunt „mai controlate”.
1437 afișări
Imaginea articolului Arafat, despre închiderea pieţelor: E posibil să genereze o aglomeraţie în magazine

Arafat, despre închiderea pieţelor: E posibil să genereze o aglomeraţie în magazine

„Pieţele închise se închid şi rămân cele din spaţii deschise şi deja unele autorităţi locale au mutat tarabele din spaţiile închise din interior afară ca să funcţioneze mai departe”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă acest lucru ar putea genera aglomeraţii în supermarketuri, şeful DSU a răspuns: „Este posibil să apară în anumite zone, numai că în supermarketuri sunt mult mai controlate situaţiile de intrare, mască, temperatură, schimbul între oameni, modul în care se cumpără, plata, care este cu cardul. (...) Este posibil să producă o anumită creştere a numărului persoanelor care merg în zona supermarketurilor sau a celorlalte magazine, e posibil, dar acolo lucrurile sunt mai bine controlate”, a adăugat Raed Arafat.

Acesta a explicat şi motivul pentru care au fost introduse restricţiile de circulaţie din timpul nopţii.

„Pentru că în intervalul acesta se mişcă foarte mult tinerii. Poate că acest lucru noi nu-l observăm, dar ei se mişcă, se vizitează, sunt întâlniri în apartamente, în case, sunt tineri care merg mai ales în timpul weekendului”, a spus Arafat.

Acesta a precizat că potrivit unei analize făcute în Spania, aceasta este una dintre modalităţile prin care s-a răspândit virusul. „Închizând barurile, cluburile, tot, tinerii se obişnuiau să cumpere băutură şi să meargă după asta în vizită de la apartament la apartament şi cu asta au răspândit, unii dintre ei, virusul în mai multe locuri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici